Ilona Kolářová
3. září 2013 • 16:11

Ondřej Synek přivezl zlatou medaili. Strašně se bál pokuty!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Obě medaile z mistrovství světa veslařů už jsou v Praze – zlatá Ondřeje Synka a bronzová Mirky Knapkové. Jakmile se úspěšný skifař objevil v úterý odpoledne před VIP salonkem na letišti Václava Havla a uviděl čekající novináře, začal prchat do zákulisí. Přitom si zakrýval modré tričko. Bál se, že zase dostane pokutu. Ta první nebyla malá – stála ho 50 000 korun!



Když se Ondřej Synek vracel v roce 2005 z mistrovství světa v japonském Gifu, připadl si jako Superman. A tak si oblékl tričko s jeho obrázkem a takhle stylově oblečený se rozjásaný objevil na letišti. Medaile bronzové hodnoty se mu houpala na krku.

Veslař Ondřej Synek se vrátil z mistrovství světa se zlatou medailí
Video se připravuje ...

Pak přišla studená sprcha. Ačkoli kolem toho bylo hodně slávy, jeho sponzor pro tohle oblečení neměl pochopení. Firma Avocado, vyrábějící koření, napálila veslařskému šampionovi 50 000 pokuty! „Tak se nedivte, že si dneska dává takový pozor,“ vysvětlil Synkův trenér Milan Doleček starší.

Celá veslařská výprava se vrátila z MS v Koreji v pondělí, jen medailisté Synek s Knapkovou a jejich trenéři zůstali na místě o den déle, aby si užili oslav. Začalo to na závodišti pivem.

A zase medaile z MS! Ondřej Synek míří skifařské legendy
Video se připravuje ...

„Ondra měl na začátku trošku náskok, a tak to dopadlo tak, že jsem se já musela starat o něj. Zvládli jsme toho celkem dost,“ smála se Mirka Knapková.

Pokračovali na hotelu s dalšími veslařskými výpravami, s rakouskými reprezentanty se pak ještě vypravili za zábavou do města – zpívali karaoke. A ještě neměli dost. Chytli se další veslařské party a zamířili do baru. „A skončili jsme unavení na ulici,“ ukončila popis bujarých oslav Knapková.

Naštěstí se zpáteční let vydařil. V prvním letadle do Dubaje požádali o volná místa v business class, a tak se nemačkali na sedadlech, mohli si natáhnout dlouhá těla a vyspat se. Po přestupu na linku do Prahy zase dostali konečně dobré evropské jídlo.

„V Koreji to bylo se stravou strašné. Snažili se vařit po našem a vůbec jim to nešlo. Takže to kuře v letadle bylo strašná dobrota,“ pochvaloval si Ondřej Synek.

Ondřej Synek míří za zlatou medailí na mistrovství světa v Jižní Koreji
Ondřej Synek míří za zlatou medailí na mistrovství světa v Jižní Koreji


 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud