23. října 2017 • 14:40

Skokan Navrátil na závěr Světové série vybojoval druhé místo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vicemistr světa Michal Navrátil vybojoval v posledním dílu Světové série v extrémních skocích do vody v chilském Lago Ranco druhé místo. Nestačil pouze na Mexičana Jonathana Paredese, který si vítězstvím zajistil i celkový triumf v seriálu. Navrátil obsadil v konečném hodnocení osmou příčku.



V loňském roce český skokan vybojoval ve Světové sérii premiérová dvě prvenství a celkově skončil čtvrtý. Těsně tím zaostal za svým maximem, jímž je třetí místo z roku 2011. Letos se na stupně vítězů prosadil až v Chile.

"Jsem rád, že se mi povedlo pódium tenhle rok v Red Bullu, v minulém závodě v Mostaru jsem se propadl z druhého místa na sedmé posledním skokem, tak to mi docela zhořklo. Tak jsem rád, že teď jsem si vylepšil náladu v posledním závodě. Trofej je taky pěkná," těšilo Navrátila.

Velkého úspěchu však dosáhl v červenci na mistrovství světa v Budapešti, kde získal stříbro a postaral se o první českou medaili ze světového šampionátu v plaveckých sportech po 14 letech.

Ve Světové sérii mířil za sedmým celkovým titulem Brit Gary Hunt, který však v Chile pokazil závěrečný skok z 27 metrů a v poslední soutěži sezony skončil až osmý. V konečném pořadí ho Paredes předstihl o deset bodů.

Mezi ženami obhájila celkové prvenství Australanka Rhiannan Ifflandová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud