12. dubna 2018 • 13:18

Volejbalistka Mlejnková si přeje v Německu prolomit prokletí druhých míst

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třikrát skončila volejbalistka Michaela Mlejnková na druhém místě v české extralize v dresu pražského Olympu. Finálové nezdary pokračovaly také po přesunu do Německa. V letošní sezoně hodlá tuto statistiku prolomit s týmem Stuttgart. S ním v minulém roce ovládla alespoň německý pohár a Supercup. A přestože v play-off Bundesligy zůstala věrná tradici druhých míst, pocítila, že může konečně také vyhrávat. „Věřím, že to nyní konečně dopadne. Máme našlápnuto a jsme na dobré cestě, aby titul konečně klapl,“ doufá Mlejnková.



Vstup do letošního ročníku přitom neměl její tým vůbec ideální. Nepodařilo se obhájit Supercup, nezdarem skončilo také vystoupení v poháru. Pak se ale Stuttgart rozjel k velké jízdě, v lize ovládl základní část, k tomu navíc dokráčel až do semifinále CEV Cupu. A úměrně s výkony celku z jihozápadního Německa rostly také výkony české smečařky.

„Ze začátku jsem se necítila nic moc. Má vystoupení ale měla vzestupnou tendenci a ve vyřazovacích bojích snad budou ještě lepší,“ přeje si Mlejnková. Se svými spoluhráčkami se může alespoň naplno soustředit na vyvrcholení sezony v bundeslize. Ve čtvrtfinále si tak lehce poradily ve dvou střetnutích s Vilsbiburgem. A česká smečařka v nich byla opět hodně vidět. A po letech, kdy ji bylo vyčítáno, že na palubovce prakticky nemluví, konečně i slyšet…

„Myslím, že už komunikaci na hřišti ovládám. Na spoluhráčky nekřičím, spíše se je snažím vyhecovat,“ líčí Mlejnková. A německy, nebo si ještě vystačí s angličtinou? „Němčinu jsem měla ve škole, používám ji ale opravdu jen málo. Většinou převažuje angličtina, trenér je Řek, tak ji používáme ke komunikaci.“

I přes lehkou jazykovou bariéru ale našla v Německu (druhý) domov. „Přijdu si tu víc doma, než u nás. V Německu trávím více času, navíc je znát, že zde hraji již třetím rokem. Už vím, kam jít a vše je pro mě jednodušší,“ vysvětluje Mlejnková. Přesto přiznává, že další roky v německé metropoli pravděpodobně nepřidá. „Je načase se pohnout někam dál. Smlouvu jsem podepsala do konce ročníku a ostatní je v jednání. Můj sen je zahrát si v Itálii,“ přeje si Mlejnková, která se těší na letošní reprezentační akce.

V květnu bude volejbalový program pořádně atraktivní. Hned dvakrát se v jeden den a ve stejné hale představí reprezentace mužů a žen. Nepůjde však o exhibice či přípravné zápasy, duely budou součástí obnovené Evropské ligy (Golden european league). Všechno ještě zpestří celostátní festival pro děti - Minivolejbal v barvách. První reprezentační dvojutkání se uskuteční 23. května v Praze na Podvinném mlýně. Na stejném místě se pak propojí v sobotu 26. května s Minivolejbalem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud