27. února 2014 • 17:54

Příběh biatlonu: od jedné bundy na několik let k pěti medailím

Autor: iSport.cz, frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

SPORT MAGAZÍN | Biatlon podnikl na olympiádě v Soči úspěšný útok na city sportovních fanoušků. Pět medailí v čele se sympaťáky Gabrielou Soukalovou a Ondřejem Moravcem probudilo obří potenciál ve sportu, od kterého se to ještě před pár lety vůbec nečekalo. V pátečním Sport Magazínu se dočtete, co se skrývá za novým českým fenoménem.



Biatlon už si nikdo nebude plést s duatlonem. Olympiáda v Soči naplno ukázala, že má Česko nový velký zimní sport. Běžci na lyžích s malorážkou na zádech získali potřebnou munici, aby zasáhli masy fanoušků i silné obchodní partnery.

Pět medailí získali čtyři závodníci – Jaroslav Soukup, Ondřej Moravec, Gabriela Soukalová a Veronika Vítková. Všichni zmínění, včetně další stálice Michala Šlesingra, navíc vozí pod dohledem kouče Ondřeje Rybáře přední umístění ze Světového poháru. Jsou v kurzu a je o ně zájem.

Jak trefit terč? Podívejte se, co je důležité při střelbě v biatlonu
Video se připravuje ...

Ještě před pár lety si přitom museli všichni vystačit s jednou zimní bundou na několik let. Dnes naopak jezdí v luxusních autech a na závody létají v případě potřeby letadlem. V Novém Městě na Moravě navíc stojí luxusní areál, kde se díky investicím za 306 milionů korun loni uskutečnilo velmi úspěšné mistrovství světa, které navštívilo celkem 201 500 fanoušků.

Proč se stali Češi světovými hvězdami? Co se změnilo v trenérském přístupu? Ve kterých areálech se provozuje český biatlon? Detaily, které podrobně přiblíží vývoj biatlonu, nabídne velké téma v pátečním Sport Magazínu.

Co také najdete v novém čísle?

Fototéma: čeští medailoví hrdinové ze Soči

Rozhovor: rodiče šampionky Evy Samkové

Uniklo z facebooku: Martina Sáblíková

Výsledkový servis ZOH 2014

Sport Magazín z 28. února 2014 Sport Magazín z 28. února 2014Foto iSport.cz

Všechny medaile jsou doma! Ze Soči dorazili úspěšní biatlonisté
Video se připravuje ...

Vlajkonoš Moravec si za medaile postaví dům, prozradil po příletu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud