14. února 2016 • 08:26

Soukalová po triumfu ve tmě: Romantika, myslela jsem na přítele

Autor: ivp, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Paráda v posledním závodě před MS! České biatlonistky excelovaly v závěrečné štafetě v SP v americkém Presque Isle, když ve složení Eva Puskarčíková, Lucie Charvátová, Gabriela Soukalová a Veronika Vítková urvaly poprvé v této sezoně zlato. Druhou medailí z posledních dvou závodů získaly přes střeleckou bilanci 1+14 a navzdory tmě, která kvůli nedostatku světel v areálu na konci závodu zavládla. Soukalová si netradiční atmosféru ale užívala a po sobotním závodě myslela na dnešní svátek sv. Valentýna.



Nemohly nachystat lepší pozvánku na březnový světový šampionát než včera. Byť při absenci několika hlavních hvězd v ostatních reprezentacích urvaly české biatlonistky první triumf v letošním Světovém poháru a coby úřadující držitelky malého křišťálového glóbu ukázaly, že by mohly v norském Oslu útočit na medaili i na obhajobu vítězství v SP.

Přestože v areálu v Presque Isle zavládla tma tmoucí. „Bylo dobré si zkusit romantickou atmosféru jako tady. Myslela jsem na přítele. Se svíčkami a lahví vína by to bylo ještě lepší,“ rozesmála se Gabriela Soukalová na tiskové konferenci.

Vedoucí žena SP stejně jako¨nedávno v Anterselvě vytahovala štafetu o level výš a díky bezchybné střelbě vleže a dvou chybách na stojce se prorvala do čela. To už pak Češky nepustily. „Nevím, co říct, je to fantastický víkend. Nemám slov. Cítilia jsem se fakt dobře. Nepamatuju se, jestli jsem měla někdy lepší formu,“ vážila si dalšího výsledku česká jednička.

Soukalová triumfovala potřetí během tří dnů. Finišující Vítková se pak porvala nejen se svými soupeřkami, ale i s pikantní tmou, která na areál kvůli nedostatku osvětlení na trati padla. „Zajímalo by mě, co na to bude říkat výstup u televize. To je závod stínů,“ smál se v televizním vysílání šéftrenér biatlonové reprezentace Ondřej Rybář a nakonec si i oddechl, když i se Vítková v hororové poslední střelbě vyvarovala závěrečným nábojem trestného kola.

„Bylo to těžké kvůli mrazu, moje prsty skoro zmrzly,“ upozornila na další komplikaci Eva Puskarčíková, která zlatý závod rozjela.

Tma netma, Češky tak v cíli zářily. Zlatý triumf totiž pro ně byl před MS tím nejlepším, co se mohlo stát.

Nezvyklá biatlonová romantika. Trať ženské štafety byla osvětlena jen částečně.
Nezvyklá biatlonová romantika. Trať ženské štafety byla osvětlena jen částečně.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud