6. listopadu 2020 • 15:50

Ledecká přišla o jednoho ze strůjců zlaté senzace: Užil si se mnou dost

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijské vítězce Ester Ledecké už s přípravou na lyžích nepomáhá Ondřej Bank. Někdejší úspěšný sjezdař se po minulé sezoně rozhodl, že v roli trenéra z rodinných důvodů nebude nepokračovat.



„Ondra, bohužel, ukončil kariéru profi trenéra. Alespoň se mnou,“ řekla Ledecká ve videorozhovoru s novináři. „Chápu jeho důvody. Řekl, že potřebuje být víc s rodinou, což je pochopitelný. Užil si toho se mnou spoustu, což je pravda.“

Ondřej Bank doplňoval v trenérském lyžařském tandemu Ledecké svého staršího bratra Tomáše. Jeho specializací byla technika a vytyčování ideální linie trati v rychlostních disciplínách.

Bank o práci snů: Ester se koučuje lehce. Je fakt dobrá
Video se připravuje ...

Podle Tomáše Banka už nechtěl Ondřej spolupracovat oficiálně, jednorázové výpomoci by se ale nebránil. „Byl by ochoten pomoci. Ester má obavy, aby náklady na tým nerostly do závratných výšin, ale sjezdy a super-G jsou dlouhé a byl bych rád, kdyby mohl Ondra občas jet,“ uvedl Tomáš Bank na webu sport.cz.

Za Ondřeje Banka hledá Ledecká náhradu s pomocí svého sponzora. „Rozhodila jsem sítě a mám dobrou možnost,“ uvedla pětadvacetiletá lyžařka a snowboardistka. Jméno má oznámit během příštího týdne. Zatím jeho totožnost neprozradila. „To mám zakázané. Nebylo by to vzrůšo, kdybych to řekla hned,“ prohlásila.

Muž, který stál u zrodu lyžařské hvězdy. První trenér Ledecké o jejích začátcích nebo talentu
Video se připravuje ...

Podle Tomáše Banka už s novým trenérem na ledovci Kaunertal trénovala. „Já měl vybraného Rolanda Assingera, který pracoval u rakouských sjezdařek a šel by do toho, ale sponzor chtěl někoho jiného,“ uvedl Bank a dodal: „Už na jaře mě ujistili, že ho také znám a nemám být nervózní. A je to tak, jsem s ním spokojený.“

Ledecká kvitovala, že Tomáš Bank má „k ruce“ dalšího pomocníka a nevzniklo pnutí. „Jsem vděčná, že nenastal žádný stres, že by se hádali, kdo bude mít hlavní slovo. Všichni máme jeden cíl, abych byla nejrychlejší,“ řekla Ledecká.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud