16. března 2011 • 13:05

Vonnová je blízko velkému křišťálovému globu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Verdikt odvolací komise: Rada stihne začátek příští sezony
VŠECHNA VIDEA ZDE

V dramatickém souboji o velký křišťálový globus pro vítězku Světového poháru v alpském lyžování má po závěrečném sjezdu navrch Američanka Lindsey Vonnová. Už jistá vítězka královské disciplíny díky čtvrtému místu v Lenzerheide předstihla německou rivalku Marii Rieschovou, které dnešní závod vůbec nevyšel a za 17. příčku nezískala ani bod.



Z prvenství se radovala Julia Mancusová z USA.Dosavadní vedoucí žena seriálu Rieschová tak navázala na nevydařený víkend ve Špindlerově Mlýně, kde se po slalomu a obřím slalomu ztenčil její náskok na pouhých 23 bodů před Vonnovou. A dnes o něj přišla, vůbec poprvé v tomto roce.

"Ztráta není velká. Snad pro mě současná situace nakonec bude dobrá, protože teď se do role lovce dostávám já," uvedla Rieschová. "Závod jsem zpackala. Jela jsem špatně, vůbec jsem se neadaptovala na podmínky. Bylo špatně vidět a trať hodně hrbolatá. Nevěřila jsem si," dodala.

Vonnová naopak pokračuje v drtivému útoku na celkové prvenství, které může vybojovat už počtvrté za sebou. Stupně vítězů jí sice ve švýcarském Lenzerheide o 23 setin sekundy unikly, ale tři závody před koncem sezony vede Světový pohár o 27 bodů.

"Nahoře jsem nevěděla, jak Maria zajela. Jenom jsem se snažila jet co nejlíp, což se mi povedlo - až na ty dvě chyby," řekla nová žena v čele SP. "Snad mi ten náskok bude stačit před technickými disciplínami. Pojedu na plný plyn a uvidíme, co se stane," doplnila.

Pro prvenství v posledním sjezdu si s velkým náskokem dojela Mancusová a radovala se z něj po dlouhých čtyřech letech. Druhé Švýcarce Laře Gutové nadělila 81 setin sekundy. Skalp Vonnové získala ještě rakouská mistryně světa Elisabeth Görglová.Ve čtvrtek je v Lenzerheide na programu superobří slalom mužů i žen.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud