21. února 2019 • 18:20

Shiffrinová a spol. se řítí do Špindlu. Jak je složité dostat závody do ČR?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po osmi letech se závody světového poháru žen vrací do Špindlerova Mlýna. A bude to stát za to! Organizátoři lákají fanoušky na účast největších hvězd sjezdového lyžování: Mikaelu Shiffrinovou nebo slovenskou kometu Petru Vlhovou. České naděje bude hájit Ester Ledecká.




Světový pohár na českém území? Velká věc. A tomu také odpovídá zájem fanoušků. Slovensko pobláznila mistryně světa ze švédského Aare Petra Vlhová, kterou přijede podpořit nadstandardní počet příznivců. 

„Ta bude velkým lákadlem, jak pro českou klientelu, tak především pro slovenskou. Intenzivně komunikujeme taky s týmem Shiffrinové. Na startu rozhodně chybět nebude,” říká šéf organizačního výboru Max Gottfried směrem k americké superstar.   

Dostat Světový pohár do České republiky není vůbec snadná záležitost. Vměstnat se do nabitého kalendáře mezi tradiční destinace jako Maribor nebo Svatý Mořic? Téměř nemožné! „Špindlerův mlýn má velmi těžkou pozici, není standardním pořadatelem takových závodů,” vysvětluje Gottfried.

„Kalendář je plný a zájemců je hodně. Mezi tradiční střediska se nemáme šanci vecpat. V každé sezoně je ale několik víkendů, kam se dá vejít,” dodává Tomáš Lipanský, ředitel závodu.

Na to, jak pokračují přípravy SP přímo ve Špindlerově Mlýně a na záběry ze sjezdovky, po které se Ledecká a spol. budou prohánět, se podívejte ve videu.

Jak vypadá areál ve Špindlerově Mlýně, kde se představí Ledecká a spol.?
Video se připravuje ...

SVĚTOVÉ HVĚZDY V ČESKU
Po 8 letech se do Špindlerova Mlýna vrací Světový pohár v alpském lyžování. Světové hvězdy v čele s Mikaelou Shiffrinovou a Petrou Vlhovou budou 8. a 9. března 2019 soupeřit v obřím slalomu a slalomu. Jedna z nejvýznamnějších sportovních akcí pořádaná na území ČR v roce 2019 slibuje jedinečnou podívanou v moderním Skiareálu Špindlerův Mlýn, a to nejen v samotných závodech, ale rovněž i v rámci doprovdoných aktivit. Veškeré informace najdete na stránkách https://www.worldcup2019.cz/.

Ester Ledecká v cíli po slalomu v rámci kombinace
Ester Ledecká v cíli po slalomu v rámci kombinace

Servisman Kouřil o lyžích na sjezd pro Ledeckou: Jedny už na MS spálila
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud