15. srpna 2020 • 10:10

Northug v nesnázích s drogami: Bílý prášek v bílém jaguáru

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V bílé stopě se choval jako rošťák a bývalému norskému běžkaři Petteru Northugovi to zůstalo i v civilu. Teď se dostal do pořádných problémů, když se se svým bílým jaguárem F-Type řítil poblíž letiště v Oslu příliš rychle, policisté ho zastavili a zkontrolovali. Výsledek? Kokain v krvi.



Northug byl géniem své doby. Na olympiádě získal dvě zlaté medaile a ze světových šampionátů jich má hned třináct. Byl to showman, který rád provokoval, ať slovy, nebo gesty v cíli, jimiž zesměšňoval soupeře. Teď ale končí všechna legrace.

Northug se ve čtvrtek večer ve svém jaguáru na úseku, kde je povolená rychlost 110 kilometrů v hodině, řítil rychlostí 168 kilometrů za hodinu. Policie ho zastavila a kvůli podezření, že řídil pod vlivem, ho poslala na testy. Když vyšlo najevo, že měl Northug v krvi kokain, následovala prohlídka v jeho domě, která rovněž odhalila bílý prášek. Northug byl vzat do vazby, ale nakonec byl propuštěn a bude čekat na soud.

Northug má za sebou už jeden velký skandál. Na jaře 2014 boural v opilosti, v krvi měl tehdy 1,65 promile, od nehody navíc utekl a tvrdil, že se vezl jen jako spolujezdec. Vyšetřování ale pak prokázalo, že řídil on. Northug byl odsouzen k pokutě 22 500 eur a padesáti dním ve vězení, nakonec však místo toho odsloužil veřejné práce.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud