31. října 2012 • 13:35

PROMĚNA Sáblíkové: Pudr na tvář i rozbitá kolena. A je z ní dáma na podpatcích

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO + VIDEO | Ve skříni má dvoje šaty a jednu sukni, nejraději totiž rychlobruslařka Martina Sáblíková obléká džíny a mikinu. Nepatří zkrátka ke sportovkyním, které s oblibou vymění závodní úbory za róbu a lodičky. Vysoké podpatky jsou pro ni horší než tupé brusle. Jak je vidí, jen koulí očima.



„Není problém na nich někam dojít. Nejhorší ale pak je hodinu a půl sedět na místě a potom vstát a jít. To je jako vyrazit nerozcvičená na závod,“ přirovnává pětadvacetiletá dívka chůzi na jehlách ke sportu, který jí je prostě mnohem bližší.

Však mezi zkoušením šatů na vyhlášení nejlepších sportovců Ministerstva vnitra a líčením pro slavnostní příležitost s chutí vítá možnost vklouznout zpátky do kalhot, trička a tenisek. „Nemusím mít žádné podpatky a hlavně je to pohodlné,“ říká s šaty v ruce. „Neříkám, že tohle ne. Ale takhle se cítím nejlíp. A jinak už to asi nebude.“

FOTO: Proměna Martiny Sáblíkové zde

Vizážistka se o Sáblíkovou pečlivě starala.
Vizážistka se o Sáblíkovou pečlivě starala.

Pro vyhlášení, v němž královna dlouhých tratí na ledových oválech skončila druhá za letošní olympijskou vítězkou Mirkou Knapkovou, vybírala ze tří nachystaných černých modelů. Tuhle barvu má nejradši. Nakonec vyhrály zajímavě řešené šaty ke kolenům.

„Aspoň je schovají, kolena bude třeba přepudrovat. Rozmlátila jsem se v Itálii, na zimáku jsem to naprala do mantinelu. Dva dny jsem nemohla skoro chodit, kolena jsem měla modrá, na jednom bouli,“ popisuje trojnásobná olympijská vítězka.

Vizážistka tak make-upem natírá i její nohy, lakem obarví nehty na nohou, aby ladily všechny detaily. „Jak dlouho vám trvala příprava? Dva dny,“ říká Sáblíková se smíchem na konci zhruba půlhodinového líčení, při kterém se s vizážistkou pořádně zasměje, ale taky si zaslzí při líčení řas. „Pro mě je vrchol nanést si pudr a řasenku. To si málem vypíchnu oko.“

Martina Sáblíková se na velkou událost pečlivě připravovala.
Video se připravuje ...

Z krku ještě sundá řetízek. „Ty hodinky si můžu nechat?“ ptá se vizážisty. Odpověď předem zná. „Právě jsem přemýšlel, jak vám říct, že ne.“

Sáblíková bere do ruky stříbrnou kabelku a na vysokých podpatcích míří směrem do sálu. Na nějakou dobu se s nimi potýká naposled. Hned ve středu totiž zamíří na poslední soustředění před startem sezony Světového poháru, který začne v polovině listopadu v nizozemské Heerenveenu. Na bruslích pak bude bojovat o další triumfy, díky kterým pak zase bude muset obléct šaty a střevíčky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud