7. února 2015 • 19:55

Ledecká si podmaňuje svět. V exhibici porazila i vítěze závodu mužů

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nestačilo jí, že podruhé v této sezoně i v kariéře vyhrála závod Světového poháru. Snowboardistka Ester Ledecká si po triumfu ve finále paralelního obřího slalomu v německém Sudelfeldu vyšlápla i na vítěze mužského závodu Rusa Andreje Soboljeva.



Reprezentantka už v pátek vyhrála kvalifikaci, v sobotním play off ji ale čekalo několik těsných soubojů. V osmifinále sice s převahou vyřadila Rakušankou Meschikovou, ve čtvrtfinále proti Němce Karstensové ale vyhrála jen o patnáct setin sekundy a v semifinále s Japonkou Takeučiovou po první jízdě dokonce prohrávala.

„Stačí se podívat na výsledné časy, kde často rozhodovaly jen setiny vteřiny,“ líčila Ledecká. „Dokonce až teď jsem se dozvěděla, že v semifinále jsem s Japonkou o dvě setiny nejdříve prohrála a pak o pět setin vyhrála… Z toho je vidět, co se zde dnes dělo.“

Ve finále proti Švýcarce Zoggové, Ledecká vyhrála první jízdu o 19 setin. V odvetném souboji soupeřka náskok stahovala, ale nakonec zůstala o šest setin zpět.

Ester Ledecká už v sezoně oslavila titul mistryně světa i první triumf v závodě Světového poháru
Ester Ledecká už v sezoně oslavila titul mistryně světa i první triumf v závodě Světového poháru

Jako vítězka však šla Ledecká na start ještě jednou a v exhibičním superfinále se postavila proti Rusovi Soboljevovi. A znovu projela cílem první.

„Andrej Soboljev vyrazil s odstupem, o který byl rychlejší než já v kvalifikaci, navíc jsem si vybírala trať. A ke všemu prý měl nějakou kolizi během jízdy,“ vysvětlovala Ledecká. „Vždy jsem si přála, abych po vítězství ještě mohla jet jednu jízdu navíc a to vítězství zažít.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud