9. července 2018 • 15:28

Přispěl i Leoš Mareš. Stihnou mladí snowboarďáci vybrat peníze na MS?

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou to pořádné nervy! Desítka juniorských snowboardkrosařů shání pomocí crowdfundingové kampaně 600 000 korun na cestu na MS na Nový Zéland a cíl je blízko. Do konce sbírky však už zbývají jen desítky hodin a stále ještě zbývá skoro 50 000. Mezi přispěvateli je i showman Leoš Mareš.



Nástupcům Evy Samkové jde teď o hodně. V kampani na stránkách hitthit.com už se dostali blízko cílové částky, kterou shánějí na cestu na srpnové juniorské MS na Novém Zélandu. Pokud však nevyberou celou sumu, všechny peníze se přispěvatelům vrátí.

„Sleduju to. Doufám, že to vyjde,“ říká olympijská šampionka Eva Samková. „Oni jsou nadšení, hrozně se snaží. Už byli na dvou soustředěních na sněhu. Doufám, že to dopadne. Bylo by to krásný, hlavně pro ně, já už jsem tam byla.“

Samková v roce 2010 právě v novozélandské Cardroně, kde se šampionát koná i letos, vyhrála své první juniorské mistrovství světa, což odstartovalo její parádní kariéru.

„Mně přijde, že Zéland máme zaslíbený. Vyhrála jsem tam poprvé juniorské mistrovství a nikdo s tím nepočítal. Je to i supr příprava do celé sezony,“ zdůrazňuje Samková, která sama juniory podpořila. „Bude to pro ně obrovská příprava na celou sezonu. Můžou pak vyhrát Evropský pohár a to už je pak úplně jiný level. Když člověk vyhraje Evropský pohár, má pak místo na svěťáku. Tím se kariéra nastartuje a posune.“

Čeští junioři pořádají sbírku, aby mohli startovat na mistrovství světa. Přispěl i Leoš MarešFoto Zéland volá

Mladým snowboarďákům už pomohlo skoro 600 přispěvatelů, mezi nimi byl i moderátor Leoš Mareš , který si z nabídky vybral letní pobyt na krkonošské chatě Hubertka. Několikatisícovou částkou pomohl i šéf olympioniků Jiří Kejval.

„Poslední hodiny. Vypadá to, že to dopadne a na mistrovství světa ve snowboardcrossu pojedeme! Ale jak ví i Messner, nejtěžší je zdolat posledních 10 metrů pod vrcholem,“ píše se na stránkách kampaně Zéland volá. „Naše zpráva je tedy jednoduchá – koukni, jestli si nevybereš ještě nějakou odměnu za tvůj příspěvek. A když ne, pošli prosím tuhle zprávu mámě, tátovi, babičce, dědovi, manželce, manželovi, přítelkyni, přítelovi.“

Lidé můžou přispět srdcovou třístovkou nebo si vybrat z široké nabídky dalších možností. Patří k nim nákup Red Bullu ze speciální edice se Samkové knírem, ve světě sociálních sítí už unikátní pohlednice, čepice, Samkovou podepsaná trička či softshellky, ale i hodina u fyzioterapeuta, trénink s reprezentanty nebo rodinná dovolená v Krkonoších. Vrcholem je možnost odjet s týmem přímo na Nový Zéland.

„Podpořte, prosím naše skvělé mladé juniory. Jsou skvělí, já je mám ráda a věřím, že ty medaile přivezou,“ vyzývá Samková.

Přispět můžete zde: www.medailenazelandu.cz.

Zéland volá! Čeští juniorští snowboarkrosaři se snaží získat peníze na cestu na MS
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud