Štěpán Filípek
13. prosince 2017 • 14:00

Sportovní vláda: Čech místo Babiše, Gudas má obranu, hodí se i Limberský

Vstoupit do diskuse
0
  • Jak by vypadala česká vláda složená ze sportovních osobností? Petr Čech jako premiér... a další?Jak by vypadala česká vláda složená ze sportovních osobností? Petr Čech jako premiér... a další?FOTO: Koláž iSport.cz

    Menšinová vláda, většinová, jednobarevná, koaliční, straníci, nestraníci, odborníci… Podzimní volební zápas pokračuje druhým poločasem. Jedna vládní sestava už byla dnes jmenována na Pražském hradě, ale kdo ví, jak to s ní dopadne. Server iSport.cz proto nabízí pomoc a politickému štěstíčku naproti vysílá tým složený ze známých osobností tuzemského sportu. Tenhle by důvěru bezpochyby dostal!

  • Předseda vlády Petr ČECH (fotbalista, brankář Arsenalu)

     
    Petr Čech na 12. ročníku své fotbalové školyFoto Sport Invest

    Jeho nominace je průchodná v celé šíři politického spektra, od eurohujerů po národovce. Vždyť kdo jiný by měl být zvlášť v této těžké době vládním kapitánem, když ne Čech !? Legionáře ze Slovenska či Japonska zkrátka nepotřebujeme. Čech navíc vyniká širokým rozhledem, kvůli němuž se mu přezdívá Pan Google, dobře se orientuje v evropské agendě a zároveň má zkušenosti s brexitem. Vzhledem k jeho nápaditým tréninkovým metodám zvládne rovněž agendu místopředsedy pro vědu, výzkum a inovace. Motto zní: Kopeme za Česko! A kdyby se náhodou něco zvrtlo, může vést v Londýně alespoň exilovou vládu.

  • Ministr financí Jaromír JÁGR (hokejista, útočník Calgary)

     
    Jaromír Jágr jako ministr financí? Zaskočit by mohl i Tomáš ŘepkaFoto Profimedia

    Nejdůležitějším úkolem je penzijní reforma. Hokejová legenda tuto oblast vedle problematiky hazardu dokonale ovládá, hlavně otázku zvyšujícího se věku odchodu do důchodu. Podpora Andreje Babiše zajištěna. V době trvalé nepřítomnosti pohlídá státní kasu Tomáš Řepka .

  • Ministr zahraničních věcí Pavel NEDVĚD (bývalý fotbalista, viceprezident Juventusu)

    Pavel Nedvěd nyní vykonává funkci viceprezidentaFoto profimedia.cz

    Dokonale se infiltroval do italského prostředí a jeho renomé v celé západní Evropě je nepochybné. Na druhé straně je oblíbencem čínského prezidenta i stamilionů jeho krajanů a pomáhá rozvoji vzájemných vztahů. Zkrátka ideální muž pro politiku všech azimutů.

  • Ministr obrany Radko GUDAS (hokejista, obránce Philadelphie)

    Radko Gudas jako zlý mužFoto Profimedia.cz

    Ministr obrany musí budit respekt. Jeho strategii boje sice změkčilí zámořští experti zpochybňují, ale doba je zlá. Konečně někdo z ostatních vymlátí vyšší výdaje nutné pro obranyschopnost země, i když to může skončit sekyrou. Spolehnout se může na velitele vzdušných sil Martina Šonku.

  • Ministr spravedlnosti Leopold KÖNIG (cyklista)

    Cyklista Leopold KönigFoto facebook.com/leopoldkonig87

    „Je potřeba chránit nejen důchodce před koupí hrnce, ale i voliče před zmanipulovatelností strachem,“ píše na Twitteru, kde tepe nešvary, nedemokratické praktiky, bolševické manýry a podvádějící politiky. Čte T. G. Masaryka. A poslouchá Martu Kubišovou , takže… to na Hradě neprojde.

  • Ministr vnitra LUKÁŠ KRPÁLEK (judista)

    Judista Lukáš Krpálek se stal loni Sportovcem rokuFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Přezdívka Inteligentní monstrum zcela vystihuje jeho předpoklady a kvalifikaci. Už jeho mohutná postava zajisté odradí potenciální zločince. Hrozivou vlnu dvanácti migrantů útočících na české hranice by na lopatky dostal klidně sám, je specialistou na boj na zemi a nebojí se ani těžší váhy.

  • Ministryně kultury Gabriela KOUKALOVÁ (biatlonistka)

    Biatlonistku Gabrielu Koukalovou zatím do ostrých závodů v této sezoně nepustily zdravotní problémyFoto Petr Slavík/Český biatlon

    Má spoustu fotek s puškou, to se dnes cení. A na rozdíl od jiných se střelbě aktivně věnuje. I na kultuře je ostatně třeba přitvrdit, zvlášť mezi odboráři v Národním divadle. K obvyklé náplni práce ministerstva ji předurčují bohatě prokázané pěvecké vlohy i záliba ve výtvarném umění.

  • Ministr průmyslu a obchodu Dominik HAŠEK (bývalý hokejista)

    Dominik Hašek si dělá společnou selfie s Bobbym OrremFoto Twitter.com/@NHL

    Záruka nejšetrněji spravovaného ministerstva. Bude se šetřit, zaplatit mohou jiní. Slavný „ Dominátor “ se orientuje zejména v zakládání a restrukturalizaci podniků v textilním a potravinářském průmyslu, je expert na marketingové strategie a smarty cities. On vládne!

  • Ministr zdravotnictví Tomáš ROSICKÝ (fotbalista, záložník Sparty)

    Tomáš RosickýFoto Jaroslav Legner / Sport

    Dlouhodobě sleduje trendy tuzemského i zahraničního zdravotnictví. Detailně pronikl do všech aspektů péče o pacienty v německém a anglickém prostředí, specializuje se na řešení problémů s koleny, třísly a stehny. V případě indispozice zaskočí náměstek Jaroslav Kulhavý .

  • Ministr práce a sociálních věcí Vladimír RŮŽIČKA (trenér hokejového Chomutova)

    Kouč Chomutova Vladimír Růžička se svou ženou MariíFoto Barbora Reichová (Sport)

    Klíčové pro Česko je zajistit populační růst. A hrdina z Nagana neváhá jít navzdory vyššímu věku příkladem. Ač je politickými odpůrci napadán, že je součástí korupčního systému ovládajícího tuto zemi 28 let, příslušnost k Pirátům je zárukou transparentnosti. Soupisku zveřejňuje co tři dny.

  • Ministr životního prostředí Vavřinec HRADILEK (vodní slalomář)

    Vavřinec HradílekFoto Jakub Pláteník

    Ve všeobecném povědomí je politika kanál, proto se uznávaný odborník na ně náramně hodí. Svými kritickými názory na veřejné dění se ostatně netají, osud země mu není lhostejný. Často trénuje v přírodě, angažuje se za záchranu divokých řek. Český rybníček zvládne s přehledem.

  • Ministr dopravy David LIMBERSKÝ (fotbalista, obránce Plzně)

    První zápas po nehodě zvolil David Limberský nevhodnou oslavu góluFoto Michal Beránek (Sport)

    Výborně ovládá tematiku rezortu, o své poznatky se rád dělí s podobně zaměřenými kolegy ze západočeské metropole. Je zasvěcen do práce dopravní policie. Na dálnicí D1 se zaměří náměstek Milan Baroš , popřípadě Petr Švancara , jenž se zná se všemi šesti lidmi, kteří ji opravují.

  • Ministr zemědělství David LAFATA (fotbalista, útočník Sparty)

    David Lafata děkuje fanouškům po výhře nad SlováckemFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Má kladný vztah k venkovu, zvláště k jižním Čechám. Detailně zná problematiku státního podniku Lesy České republiky, honebního zákona či snižování stavu zvěře. V poslední době se v tomto směru důvěrně seznámil s tím, jak lov odstřelem řeší experti z Itálie.

  • Ministryně pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Šárka PANČOCHOVÁ (snowboardistka)

    Šárka PančochováFoto Michal Beránek (Sport)

    Světem hýbou genderové otázky i práva sexuálních menšin. Úspěšná snowboardistka se v nich dobře orientuje, jde příkladem všem, kdo se obávají coming outu. „Nemyslím si, že by lidé měli být nějak škatulkování,“ říká. „Měli by se přihlásit k tomu, kým jsou.“ Ať už pan nebo paní.

  • Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Barbora STRÝCOVÁ (tenistka)

    Barbora StrýcováFoto profimedia.cz

    Ač valnou část roku tráví na pracovních cestách v zahraničí a podporuje výuku angličtiny, nijak to nepoznamenalo její jazykový cit a znalosti češtiny. Naopak, prokazuje trvalý zájem o širokou slovní zásobu rozličných sociálních skupin. O její popularitě mezi dnešní mládeží nemůže být sporu.

  • Ministr pro místní rozvoj Miroslav PELTA (bývalý předseda FAČR)

    Miroslav Pelta na utkání Jablonce se SpartouFoto Michal Beránek / Sport

    Jeho dlouholeté působení v Jablonci, kde má Čapí hnízdo, dokazuje, že o místní rozvoj umí pečovat příkladně. Vzorná by byla jeho spolupráce s ministrem zemědělství, ochotně by vypomohl s agendou Státního pozemkového fondu. Neměl by problém s vyčerpáním evropských dotací.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud