20. června 2018 • 10:50

Mistři světa, Salah či Kane. Sledujte hvězdy z MS v Rusku i po šampionátu

Prezentace klienta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejsledovanější sportovní událost roku 2018 se rozjela a fanoušci obdivují výkony fotbalových hvězd na mistrovství světa v Rusku. Spoustu hráčů, kteří září na šampionátu, máte možnost sledovat i po skončení turnaje. DIGI TV nabízí exkluzivní přenosy z anglické Premier League a německé Bundesligy. Díky speciální letní akci můžete mít navíc nejen sportovní kanály DIGI TV na první tři měsíce zcela zdarma.



Na soupiskách 32 týmů, které se účastní MS 2018, figuruje 736 fotbalistů z celkem 311 klubů. Nejvíc reprezentantů (124) působilo v Anglii. Celky slavné Premier League dodaly hráče z 26 zemí. A to jenom za mistrovské Manchester City nastoupilo šestnáct borců.

Navíc Angličané mají jako jediní v kádru výhradně fotbalisty z domácí soutěže. Hrdý Albion vyslal na východ Evropy mladé a ambiciózní družstvo, které má za úkol konečně uspět. Anglie čeká na zlato ze světového šampionátu od roku 1966.

Třeba k titulu pomůže čtyřiadvacetiletý kapitán Harry Kane z Tottenhamu, jenž v loňském roce zaznamenal nejvíc gólů ze všech - 57. Střelec Kane zařídil své zemi také vítězství v zahajovacím duelu proti Tunisku (2:1) přesnou hlavičkou v nastavení.

„Mohli jsme kopat několik penalt, zvlášť když se podíváte na to, jakou zahrával soupeř. Takže možná bylo spravedlivé, že jsme nakonec dali v závěru vítězný gól,“ prohlásil kapitán Kane, který navázal na Garyho Linekera a jako první Angličan od roku 1990 dal v jednom utkání MS dvě branky. Tuniský kouč Kanea považuje za jednoho z nejlepších hráčů Premier League.

Užijte si léto s DIGI TV - 3 měsíce zdarma! Užijte si léto s DIGI TV - 3 měsíce zdarma!Foto DIGI TV

To další superstar z anglické ligy se představila až ve druhém zápase. Egypťan Mohamed Salah se sice vyhrabal ze zranění ramene, které mu způsobil španělský bek Sergio Ramos z Realu Madrid ve finále Ligy mistrů, avšak na startu turnaje s Uruguayí (0:1) ještě odpočíval. Proti domácímu Rusku už egyptský útočník Salah nastoupil, dokonce se trefil z videem nařízené penalty, jenže prohře stejně nezabránil, pouze snížil na konečných 1:3. Egypt tak se svým „bohem Mohamedem“ na mistrovství světa nezvítězil ani na šestý pokus.

Výraznou postavou se v Rusku může stát brazilský mladík vyrůstající v chudinské čtvrti Sao Paula, jeho jméno zní božsky – Gabriel Jesus. Jeden z mnoha vyslanců šampionů z City v jihoamerické kvalifikaci dal sedm gólů v deseti zápasech. A to ještě v nominaci nakonec chybí jeho německý spoluhráč Leroy Sané, tento produktivní talent opomenul trenér Joachim Löw.

Zvednou se úřadující šampioni po úvodní porážce?

Ale úřadující mistři světa řeší trochu jiné problémy. Po úvodní porážce s Mexikem (0:1) se opět rozhořely nefotbalové vášně. Politická strana Alternativa pro Německo (AfD) chce, aby trenér Löw z kádru vyřadil Mesuta Özila (Arsenal) a Ilkaye Gündogana (Manchester City).

Důvodem je několik týdnů stará kauza, kdy se oba reprezentanti tureckého původu vyfotili s tamním prezidentem Erdoganem, jehož mnozí považují za diktátora. Gündogana dokonce v posledním přátelském utkání před odletem do Ruska němečtí fanoušci v Leverkusenu vypískali. „Zabolelo mě to. Je pro mě těžké to pochopit,“ divil se Löw.

Aktuální majitelé mistrovské trofeje ovšem spoléhají hlavně na hvězdy ze „své“ Bundesligy. Líbí se vám třeba strůjce lipského zázraku jednadvacetiletý Timo Werner, který v minulé sezoně nasázel třináct branek ve 32 duelech, k nimž přidal osm asistencí?

Užijte si léto s DIGI TV - 3 měsíce zdarma! Užijte si léto s DIGI TV - 3 měsíce zdarma!Foto DIGI TV

Němci samozřejmě mají několik zástupců dominantního mistra Bayernu Mnichov včetně útočníka Thomase Müllera, který na minulých šampionátech vsítil dohromady 10 gólů a stíhá rekordmana a krajana Miroslava Kloseho se 16 brankami.

Jeho parťák Robert Lewandowski je zase nejlepší evropský kvalifikační kanonýr a pokud Polsko projde do čtvrtfinále, dočká se zkušený útočník 100. startu v národním týmu. Po nečekané prohře se Senegalem 1:2 se mu ale vidina jubilejního zápasu trochu vzdálila.

Jak se bude zmíněným fotbalistům, ale také řadě dalších borců z nejlepších a nejsledovanějších evropských soutěží dařit po šampionátu, můžete o prázdninách posoudit sami. DIGI TV na vlastních kanálech DIGI Sport 1 HD, DIGI Sport 2 HD a DIGI Sport 3 HD vysílá exkluzivně přenosy právě z anglické Premier League i německé Bundesligy.

Sportovní fanoušci navíc díky akci „Léto zadarmo“ mohou významně ušetřit. Všichni noví zákazníci dostanou první tři měsíce z dvouletého úvazku balíček s více než 100 kanály DIGI TV bez jakýchkoliv poplatků. DIGI TV přes internet lze sledovat dokonce i na dovolené v zahraničí a nechybí samozřejmě ani funkce moderní televize včetně zpětného přehrávání.

DIGI TV je samozřejmě televize pro celou rodinu. Kromě exkluzivní sportovní nabídky na ní najdete atraktivní filmy, seriály, dokumenty nebo třeba pohádky a další dětské pořady, což se před prázdninami hodí. DIGI TV si můžete objednat na www.novadigitv.cz >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud