20. dubna 2022 • 00:00

Hledáte ideální způsob, jak zregenerovat celé tělo po sportu? Potřebujete saunu

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při pořizování sauny je velmi důležité dbát také na správný výběr saunových kamen. Jedny z nejkvalitnějších kamen do sauny nabízí finská firma Harvia, která své výrobky exportuje do více než osmdesáti zemí světa. Pro své vynikající vlastnosti jsou proto severská kamna oblíbená jak v hotelech, tak také domácnostech. Proč si vybrat elektrická saunová kamna nebo kamna na dřevo právě z Finska, se dozvíte v našem článku.



Harvia – kvalita na prvním místě

Pokud hledáte kamna, která splní i ty nejnáročnější požadavky na kvalitu a design, jsou pro vás saunová kamna Harvia ta pravá. Tato firma také podporuje čistější spalování dřeva. Všechny produkty vyrábí s respektem k přírodě a lidem na moderních linkách ve Finsku za dodržování přísných kvalitativních a ekologických norem. Pravidelně své výrobky také podrobuje náročným zkouškám ve vlastním vývojovém a testovacím centru. Všechna saunová kamna Harvia proto splňují certifikáty CE a jsou bezpečná pro zdraví.

Foto  Harvia

Kamna do sauny Harvia jsou pro své vynikající vlastnosti velmi oblíbená a vyrábějí se už přes sedmdesát let. Mají dlouhou životnost a při správné péči s nimi saunu budete vytápět až desítky let. Nejen z toho důvodu je najdete v saunách světových hotelů, wellness center, státních institucí, ale také domácností či malých bytů. Harvia ročně vyrobí přes dvě stě tisíc saunových topidel a přes dvacet tisíc saun.

Výhradním autorizovaným prodejcem kamen a saun Harvia v České republice a na Slovensku, ale také největším servisním střediskem, je Sauna.cz. Můžete se tak na ně obrátit nejen při koupi nových kamen do sauny, ale také při nutnosti jejich opravy. Skladem totiž mají většinu náhradních dílů a topných spirál do saunových kamen.

Elektrická, nebo na dřevo? To je, oč tu běží

Hned na začátku je třeba si ujasnit, jaká saunová kamna jsou pro vaše potřeby ta nejlepší. Do finské sauny můžete umístit buď kamna na dřevo, nebo elektrická saunová kamna. Saunová kamna na dřevo vytvoří příjemnou atmosféru, saunu vyhřejí rychleji a také na vyšší teplotu. Na druhou stranu jsou však náročnější na obsluhu. Výhodou elektrických saunových kamen je zase velmi jednoduché ovládání. Vyhřívání venkovní nebo interiérové sauny s nimi snadno nastavíte na dálku – například pomocí Wi-Fi. Nemusíte tak rozdělávat oheň a přijdete rovnou do rozehřáté sauny. Její vyhřívání však trvá o něco déle než v případě saunových kamen na dřevo.

Foto  Harvia

Jak vybrat ta správná?

Vhodnou velikost snadno určíte podle velikosti sauny. V případě, že si domů pořídíte menší saunu, můžete se pro výpočet potřebného výkonu orientovat podle jednoduché úměry 1 m3 = 1 kW. Nezapomeňte však zohlednit také typ a sílu izolace, velikost prosklení, umístění a výšku sauny nebo přívod a odvod vzduchu. Vhodné topidlo si můžete spočítat i sami pomocí konfigurátoru sauny.

Nejste si jistí, jaká kamna do sauny jsou pro vaši saunu ta pravá? Obraťte se na profesionály ze Sauna.cz, kteří vám s výběrem kvalitních saunových kamen rádi poradí. 

Články odjinud


Články odjinud