23. ledna 2016 • 12:57

Murrayho tchán zkolaboval! Hráči to neřekli, Ivanovičová to nezvládla

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britský tenista Andy Murray si letos postup do osmifinále Australian Open nevychutnal. Bezprostředně po čtyřsetovém vítězství nad Portugalcem Joaem Sousou se totiž dozvěděl o kolapsu svého tchána. Nigela Searse, jenž trénuje srbskou tenistku Anu Ivanovičovou, potkaly potíže při jejím souběžně hraném utkání a musel být převezen do nemocnice.



K Murraymu , jenž s manželkou Kim v nejbližších dnech očekává narození prvního potomka, se informace během zápasu nedostala a po proměněném mečbolu, kterým po 158 minutách hry zpečetil vítězství 6:2, 3:6, 6:2 a 6:2, ještě spontánně slavil postup. Okamžitě poté ho ale pořadatelé odvedli do šaten bez obvyklého rozhovoru na kurtu.

Osmapadesátiletý Sears si údajně už před zápasem Ivanovičové s Madison Keysovou stěžoval, že se necítí dobře. V úvodu druhého setu v lóži zkolaboval a utkání muselo být za stavu 6:4, 1:0 pro jeho svěřenkyni přerušeno.

Záchranáři odnášejí Nigela Searse, tchána Andyho Murrayho z hlediště při zápase Any Ivanovičové proti Madison Keysové
Záchranáři odnášejí Nigela Searse, tchána Andyho Murrayho z hlediště při zápase Any Ivanovičové proti Madison Keysové

Ivanovičová nejprve z lavičky s vyděšeným výrazem sledovala ošetřování svého kouče v hledišti, po zhruba deseti minutách pořadatelé poslali obě hráčky do šatny. Znovu hrát se začalo až po téměř hodině a Ivanovičová zápas po pauze k postupu nedotáhla. Patnácté nasazené Američance podlehla 6:4, 4:6, 4:6.

Záchranáři trenéra v ochozech ošetřovali téměř 30 minut, než ho s kyslíkovou maskou na obličeji odnesli na nosítkách. Na stadionu byl Sears podle svědků v bezvědomí, v nemocnici, kde byl předán do péče kardiologů, už ale podle informací Murrayho bratra Jamieho komunikoval s lékaři a byl schopný sedět.

Srbská tenistka se musela v Melbourne vyrovnávat s nucenou pauzou během zápasu podruhé za sebou. V předchozím kole byl její duel s Anastasií Sevastovovou přerušen na půl hodiny poté, co v hledišti na schodech upadla jedna z divaček a rovněž musela být ošetřena.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud