17. ledna 2020 • 10:16

Program Australian Open: Bouzková vše odstartuje, Kvitová - Siniaková

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři české tenistky se při pondělním startu Australian Open dostanou do akce na hlavních kurtech Melbourne Parku. Marie Bouzková otevře v 1:00 SEČ program na centrálním dvorci Roda Lavera duelem s japonskou obhájkyní titulu Naomi Ósakaovou, druhý zápas v aréně Margaret Courtové sehrají sedmá nasazená loňská finalistka Petra Kvitová s Kateřinou Siniakovou.



Bouzkovou čeká proti třetí nasazené Ósakaová na úvodním grandslamu sezony náročná premiéra. Na okruhu WTA se ještě nikdy neutkaly. Kvitová a Siniaková si spolu zahrají potřetí, oba předchozí zápasy vyhrála aktuální světová osmička.

Zatímco Kvitová v Austrálii obhajuje loňskou finálovou účast, Siniaková před rokem vypadla v 1. kole a dál než do druhého se v Melbourne nikdy nedostala.

Noční program na kurtu Roda Lavera zahájí v 9:00 SEČ domácí favoritka Ashleigh Bartyová, světovou jedničku čeká duel s Lesjou Curenkovou z Ukrajiny. Poté vykročí za obhajobou titulu sedminásobný vítěz Novak Djokovič ze Srbska, jenž se na úvod utká s Němcem Janem-Leonardem Struffem.

Pondělní program (začátky v 1:00 SEČ):

Rod Laver Arena: Ósakaová (3-Jap.) - Bouzková (ČR), Potapovová (Rus.) - S. Williamsová (8-USA), Johnson (USA) - Federer (3-Švýc.), 9:00 Bartyová (1-Austr.) - Curenková (Ukr.), Struff (Něm.) - Djokovič (2-Srb.).

Margaret Court Arena: Shapovalov (13-Kan.) - Fucsovics (Maď.), Siniaková (ČR) - Kvitová (7-ČR), V. Williamsová - Gauffová (obě USA), 9:00 Tsitsipas (6-Řec.) - Caruso (It.), Stephensová (24-USA) - Čang Šuaj (Čína).

Melbourne Arena: Berrettini (8-It.) - Harris (Austr.), Ahnová (USA) - Wozniacká (Dán.), Londero (Arg.) - Dimitrov (Bulh.), Stosurová (Austr.) - hráčka z kvalifikace.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud