22. listopadu 2012 • 13:50

VIDEO: Davis Cup dorazil do deníku Sport! Jako skládačka

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO + VIDEO | Slavný Davis Cup dorazil exkluzivně do redakce deníku Sport a sídla vydavatelství Ringier Axel Springer CZ! Slavná trofej, kterou vybojovali o víkendu čeští tenisté po finálovém dramatu se Španělskem, se ale nejdřív musela složit. A ač se to nezdá, nebylo to poměrně snadné – podívejte se jak.



Když byl Davis Cup poprvé odlitý, měřil jen 33 centimetrů. Kampak na něj teď. Dnes už je trojnásobný, má tři mohutné podstavce a patří k těm nejslavnějším trofejím světa.

Může se navíc zdát, že složit tak mohutnou trofej, na jejímž vrcholu ční proslulá Salátová mísa, dohromady, není žádná sranda. Opak je pravdou.

Sestavování Davis Cupu, který zamířil do deníku Sport
Video se připravuje ...

„Ta manipulace není tak hrozná. Jsou tam čepy, na které se to skládá. Je ze čtyř dílů, váží sto pět kilo a s bednami asi dvě stě kilogramů,“ prozradil security manager, jenž trofej dopravil a skládal.

„Musí se na to dávat pozor, ty čepy mají díry naproti sobě, takže se musí sestavit a trefit se na správné otvory. Skládání trvá asi tak dvacet minut,“ řekl.

Jedna velká skládačka. Až na proslulou Salátovou mísu, která se vždy na sestavenou trofej a speciální tác, jen položí.

Fanoušci Sparty se přišli vyfotit se slavným Davis Cupem
Fanoušci Sparty se přišli vyfotit se slavným Davis Cupem

„Není to tak obtížné, jen se na to musí se na to sahat v rukavicích, aby na tom nebyly otisky. Jinak je to jednoduché,“ dodal security manager, který z bezpečnostních důvodů neprozradil své jméno.

A celá trofej je vysoká dohromady přes metr (110 centimetrů). Nevěříte? Máte jedinečnou šanci se sami přesvědčit a získat nevšední zážitek. Od 14.00 se dnes můžete se trofejí, kterou čeští tenisté o víkendu vybojovali, vyfotit u redakce deníku Sport.

Ve čtvrtek od 14 do 16 hodin (v případě zájmu i déle) ukáže deník Sport fanouškům slavnou salátovou mísu u své pražské redakce v Holešovicích (Komunardů 1584/42, Praha 7). Ve čtvrtek od 14 do 16 hodin (v případě zájmu i déle) ukáže deník Sport fanouškům slavnou salátovou mísu u své pražské redakce v Holešovicích (Komunardů 1584/42, Praha 7).Foto spo


Zvětšit mapu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud