13. září 2013 • 21:32

Češi jsou blízko finále Davisova poháru, Berdych zařídil druhý bod

Autor: iSport.cz, ČTK, iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští tenisté vedou po prvním dnu semifinále Davisova poháru nad hostující Argentinou 2:0 na zápasy. Po úvodním vítězství Radka Štěpánka nad Mónakem přidal druhý bod Tomáš Berdych.



Štěpánek měl v O2 Areně, kde loni v listopadu vyhrál rozhodující pátý duel finále proti Španělům, vlažnější vstup. Ve čtvrtém gamu jako první ztratil servis, o brejk pozadu byl ale jen chvilku, než Monaco hned v další hře udělal dvojchybu a české dvojce prohrané podání vrátil.

Oba hráči si pak drželi servis do stavu 5:5, kdy Monaco udělal čtyři chyby po sobě a Štěpánek šel podávat na vítězství v první sadě. Jenže zahrál dvě dvojchyby a úvodní set musel rozhodnout až tie-break.

Český daviscupový tým před začátkem semifinále s Argentinou
Český daviscupový tým před začátkem semifinále s Argentinou

V něm čtyřiatřicetiletý Štěpánek velmi slušně zaplněnou halu rychle rozbouřil. Vsadil na hru od základní čáry, kde po celý set překvapivě více bodoval než u sítě, a ujal se vedení 6:0. Mónaco odvrátil tři setboly, pak už ale na Štěpánkův útok nestačil.

Úvodní tie-break se nakonec ukázal jako zlomový. Rozjetý český veterán "vlétl" ve velkém stylu do druhé sady a sebral Monakovi hned jeho první servis. O pět let mladší Argentinec, který je na žebříčku o 31 míst výše, sice ještě srovnal na 3:3, ale šlo o jeho poslední vzepjetí v zápase.

Od té doby už vládl na rychlém dvorci Štěpánek. V osmém gamu mu Monaco další dvojchybou pomohl k vedení 5:3 a český hráč zkušeně "dopodával" druhý set. Ve třetím dějství už rodák z Karviné s jistotou mířil za prvním bodem. Rychle získal brejk poté, co Monaco ve třetí hře poslal bekhend jen do sítě. A když obral soupeře také o následné podání, bylo rozhodnuto.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud