14. července 2016 • 04:35

Francouzi před Davis Cupem: V Česku nás čeká peklo. A hlavně Štěpánek

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do boje o semifinále Davis Cupu půjde francouzský tým v roli favoritů. Tsonga, Pouille a spol. vyrukují na český tým i přes absenci Monfilse a Gasqueta v silné sestavě, v klidu však svěřenci Yannicka Noaha určitě nejsou. "V Třinci nás čeká pekelná atmosféra, nemáme vůbec nic jistého," píše se ve francouzských médiích.



Čeští tenisté se v prvním kole Davis Cupu na postup pořádně nadřeli. V nejsilnější sestavě v čele s Tomášem Berdychem bojovali v Německu o postup až do poslední možné chvíle. V pátém zápase o vše nakonec porazil Lukáš Rosol předpokládanou budoucí superstar Alexandera Zvereva a zajistil týmu Jaroslava Navrátila postup do čtvrtfinále.

To Francouzi si mačem prvního kola s Kanadou prošli v rekreačním tempu. Oslabenému soupeři bez Milose Raonice nedovolili ani set a v klidu vyhráli 5:0. Gäel Monfils a Richard Gasquet, kteří ve dvouhrách proti zemi s javorovým listem na vlajce nastoupili, se však v Třinci neobjeví. Českému týmu ale bude pro změnu chybět světová osmička Tomáš Berdych.

"Čeká nás podobná situace jako s Kanadou. Tehdy soupeři chyběl Milos Raonic, teď Čechům Tomáš Berdych. Bylo by však naivní se domnívat, že nás čeká něco podobně jednoduchého. Bude to boj, ale jsme favorité," mají jasno francouzská média.

Respekt však kromě českých tenistů mají francouzští novináři i k prostředí, které na hostující výběr ve Werk Areně čeká. "Kulisa bude velmi bouřlivá, určitě bude v Třinci  hodně fanoušků a vytvoří domácím skvělé podmínky," píší média.

Oficiální stránky francouzského daviscupového týmu se zabývají i charakteristikou očekávaných českých singlistů, kteří by měli nastoupit do úvodních pátečních dvouher. "Čeští, resp. českoslovenští tenisté se vyznačují stále podobnými parametry. Jsou vysocí, výborně servírují a mají výbornou hru na rychlý povrch. To je případ Jirky Veselého i Lukáše Rosola.“

Velkého uznání se však dočkal i nestárnoucí Radek Štěpánek , který by měl dle vyjádření Jaroslava Navrátila nastoupit do sobotní čtyřhry. "Štěpánek je opravdový unikát a výjimečná osobnost. S Berdychem dvakrát vyhrál Davis Cup, byl osmým hráčem světa a i v 37 letech hraje skvěle.  Ukázal to i na Roland Garros, kde postoupil z kvalifikace a v prvním kole byl kousek od senzace v zápase proti Andy Murraymu ," píší francouzská média.

Respekt však budí i čerstvý osmifinalista Wimbledonu Jiří Veselý. "Je to levák s výborným servisem, s našimi (francouzskými hráči Tsongou a Pouillem) však nesehrál žádný zápas. Rosol hrál čtyřikrát s Tsongou, třikrát odešel poražen, naposledy však vyhrál brněnský rodák," varují Noahův tým žurnalisté.

Čtvrtfinálový zápas mezi českými a francouzskými tenisty začíná v pátek, sledovat ho můžete na iSport.cz ONLINE.

NOMINACE
ČESKO FRANCIE
Jiří Veselý Jo-Wilfried Tsonga
Lukáš Rosol Lucas Pouille
Adam Pavlásek

Nicolas Mahut

Radek Štěpánek Pierre-Hugues Herbert

 



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud