Jan Jaroch
25. května 2022 • 21:50

Krejčíková se nakazila covidem, se Siniakovou nebudou obhajovat v deblu

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PAŘÍŽE | Po loňském velkém tažení Roland Garros skončí letošní ročník pro Barboru Krejčíkovou bez jediného vyhraného zápasu. Ve dvouhře vypadla již v pondělním prvním kole proti domácí Francouzce Diane Parryové (6:1, 2:6, 3:6), nyní nenastoupí ani do čtyřhry. První nasazený pár Krejčíková – Kateřina Siniaková se z ní odhlásil, Krejčíková totiž měla pozitivní test na covid.



„Minulou noc jsem se začala cítit špatně a ráno se vzbudila s horečkou. Udělala jsem si test na covid a ten vyšel pozitivní,“ napsala zklamaná česká tenistka na Instagramu.

„Jsem velmi smutná, že nemůžu obhajovat titul ve čtyřhře, ale na druhou stranu mě těší, že nejsem zraněná a nemůžu se dočkat, až se uzdravím a vrátím se k tréninku,“ doplnila.

Odhlášení českého páru z Roland Garros mimo jiné znamená, že Siniaková přijde po víc než půl roce o místo deblové světové jedničky. V čele ji vystřídá Belgičanka Elise Mertensová. Český pár, který ovládl letošní Australian Open i poslední Turnaj mistryň, zastoupí v pavouku německé náhradnice Tatjana Mariaová s Annou-Lennou Friedsamovou.

ONLINE PŘENOS - Roland Garros 2022
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Barbora Krejčíková Barbora Krejčíková Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Karolína Plíšková Karolína Plíšková Novak Djokovič Novak Djokovič Petra Kvitová Petra Kvitová Rafael Nadal Rafael Nadal
Obnovit
Zprávy ze dne 27. 5. 2022
10:25
27. 5. 2022
Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně

Soupeřkou Muchové bude Američanka Amanda Anisimovová, sedmadvacátá nasazená. Bud to jejich první vzájemný zápas. Anisimovové je teprve dvacet, ale už před třemi lety postoupila na Roland Garros do semifinále, když vyřadila Halepovou či Sabalenkovou. Karolína mluvila o tom, že čeká „betonový“ tenis. Američanka s ruskými kořeny, jejímž životem i kariérou v roce 2019 otřásla náhlá smrt otce, hraje hodně rychle a riskantně, ale i na antuce je velmi zdatnou hráčkou. Letos na všech třech antukových turnajích zapsala nejméně čtvrtfinále – v Římě, Madridu a v Charlestonu dokonce postoupila mezi čtyřku. Na svém kontě má letos 12 antukových výher, druhý největší počet ze všech na WTA Tour.

Zprávy ze dne 27. 5. 2022
10:24
27. 5. 2022
Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně

Dobrý den/ahoj u šestého dne Roland Garros. Začíná třetí kolo,v němž se představí poslední česká zástupkyně Karolína Muchová. A věřme, že na kurtu Suzanne Lenglenové se jí povede tak skvěle jako včera Zdeňkovi Kolářovi proti Tsitsipasovi. Ale s ještě lepším koncem. Karolína už se rozcvičuje, její zápas začne od 11 hodin.

Zprávy ze dne 26. 5. 2022
20:32
26. 5. 2022
 

Tstsipas hrál na začátku jakoby bez zaujetí, ale houžev Zdeněk Kolář ho přinutil bojovat opravdu ze všech sil. A má za to odměnu – třetí set bere český tenista 7:6 a snižuje na 1:2 po 2 hodinách a 46 minutách. Tohle je utkání, v němž si rodák z Bystřice nad Pernštejnem dělá velké jméno.

Zprávy ze dne 26. 5. 2022
19:27
26. 5. 2022
Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně
Zprávy ze dne 26. 5. 2022
19:25
26. 5. 2022
Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně

Strašná škoda, ale jsme zase u big pointů. Zdeněk Kolář měl dva setboly za stavu 6:5 a 40:15 při soupeřově podání, ani jeden nevyužil. V tiebreaku za stavu 7:6 přišel třetí. Ale Řek opět dobře zaservíroval a uhrál si těsnou koncovku. Tsitsipas vede 6:3, 7:6 (8). Challengerový hráč Kolář ale válí, některé jeho kraťasy jsou úžasné.

Zprávy ze dne 26. 5. 2022
18:19
26. 5. 2022
Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně

Zdeněk Kolář neproměnil oba vypracované brejkboly, Stefanos Tsitsipas jeden ze dvou dal. Tak to s hvězdami chodí. Není to žádná splachovačka, ale big pointy jdou za Řekem. Ten vyhrál první set 6:3.   

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud