27. října 2012 • 15:25

O titul na Turnaji mistryň se utká Serena Williamsová s Šarapovovou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Američanka Serena Williamsová s Ruskou Marií Šarapovovou si v Istanbulu zopakují finále tenisového Turnaje mistryň z roku 2004. Světová trojka Williamsová si postup zajistila výhrou nad Polkou Agnieszkou Radwaňskou 6:2 a 6:1, dvojka Šarapovová si poradila s první hráčkou světového žebříčku Victorií Azarenkovou z Běloruska 6:4 a 6:2.



Williamsová na turnaji dosud neztratila ani set a do semifinále vstoupila výborně, když získala game hned při prvním podání soupeřky. Následně sice nezvykle prohrála čistou hrou své vlastní a nechala světovou čtyřku vyrovnat na 2:2, jenže poté už o osm let mladší rivalce nepovolila získat ani hru.

Druhý set zvládla vítězka letošního Wimbledonu, US Open a olympijského turnaje ještě jasněji v poměru 6:1. Za hodinu a dvě minuty tak i ze čtvrtého vzájemného duelu s Radwaňskou odcházela jako vítězka.

Na Turnaji mistryň si Williamsová zahraje své páté finále, ta předchozí zvládla s padesátiprocentní úspěšností: v letech 2001 a 2009 zvítězila, v letech 2002 a 2004 prohrála.

Úvod duelu Šarapovové s Azarenkovou připomněl první semifinále, Ruska však za stavu 2:2 získala klíčový brejkbol a výhodu si udržela až do konce. Ve druhé sadě se už dostala do vedení 4:0 a k brejkbolu, světová jednička ho však odvrátila a místo nepříjemného "kanára" podlehla 2:6.

Vítězka letošního French Open Šarapovová byla ve finále Turnaje mistryň dosud dvakrát. Před pěti lety nestačila na Belgičanku Justine Heninovou, zato jediný triumf si připsala právě proti Williamsové. Tu však od té doby nezdolala a na svůj třetí triumf ve vzájemném duelu čeká již osm let a osm zápasů. Naposledy s Američankou prohrála ve finále olympijské dvouhry.

Hned po skončení nedělního finále v Istanbulu bude Šarapovová spěchat do Prahy, kde ji v pondělí v O2 areně čeká exhibice s Petrou Kvitovou.

 Tenisový Turnaj mistryň v Istanbulu (tvrdý povrch, dotace 4,95 milionu dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Šarapovová (2-Rus.) - Azarenková (1-Běl.) 6:4, 6:2,
S. Williamsová (3-USA) - A. Radwaňská (4-Pol.) 6:2, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud