4. srpna 2007 • 00:00

Čakvetadzeová bojuje o další titul

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruská tenistka Anna Čakvetadzeová se přiblížila třetímu triumfu na okruhu WTA za sebou. V San Diegu porazila ve čtvrtfinále wimbledonskou šampionku Venus Williamsovou.



Ruská tenistka Anna Čakvetadzeová se přiblížila třetímu triumfu na okruhu WTA za sebou. Vítězka ze Cincinnati a Stanfordu porazila v San Diegu ve čtvrtfinále wimbledonskou šampionku Venus Williamsovou poté, co ve druhém setu odvrátila její mečbol. Třetí sadu už turnajová trojka vyhrála snadno 6:2 a v semifinále se utká s nejvýše nasazenou krajankou Marií Šarapovovou, která obhajuje titul. "Tohle je největší vítězství v mé kariéře," prohlásila nadšená Čakvetadzeová, která v obou předchozích duelech s Američankou prohrála. Naposledy podlehla starší ze sester Williamsových nedávno ve Fed Cupu. "Bojovala jsem až do konce. Bylo to hodně vypjaté hrát proti Venus v Americe, ale diváci byli fajn a fandili mi," uvedla Ruska, která prohrála první set přesto, že v něm vedla 5:2. Americká tenistka si stěžovala na únavu. "Jsem hodně zklamaná. Myslela jsem, že mám šanci odehrát tohle léto bez porážky, ale měla jsem si lépe rozvrhnout program," prohlásila. Druhou semifinálovou dvojici turnaje dotovaného částkou 1,34 milionu dolarů tvoří Švýcarka Patty Schnyderová a Ruska Jelena Dementěvová.


Výsledky: Dvouhra - čtvrtfinále: Dementěvová (9-Rus.) - Kirilenková (Rus.) 6:2, 6:4, Čakvetadzeová (3-Rus.) - V. Williamsová (10-USA) 6:7 (5:7), 7:6 (7:3), 6:2. Semifinálové dvojice: Šarapovová (1-Rus.) - Čakvetadzeová, Schnyderová (11-Švýc.) - Dementěvová.

Témata: 

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud