Pavel Novotný
1. listopadu 2015 • 04:58

Pětkrát Masters, pětkrát Radwaňská. Jak to Kvitová na Polku umí?

Vstoupit do diskuse
0
  • Poradí se Petra Kvitová s Agnieszkou Radwaňskou?Poradí se Petra Kvitová s Agnieszkou Radwaňskou?FOTO: profimedia.cz

    ONLINE 11:30 | Pětkrát hrála Petra Kvitová Turnaj mistryň. Pětkrát se jí do cesty postavila Agnieszka Radwaňská. Pokaždé to bylo ve skupině. Dnes se však potkají v duelu nejdůležitějším. Ve finále turnaje pro nejlepších osm hráček planety. A bude se rozhodně na co těšit. Jak dvojnásobná wimbledonská šampionka, tak rodačka z Krakova předvedly v semifinále výborný výkon. Češka si poradila ve dvou setech se Šarapovovou, Radwaňská  zaskočila favorizovanou Muguruzaovou.

    O drama ve finálovém zápase je tak postaráno. Mírně navrch by však přeci jen měla mít pětadvacetiletá Češka. Zatímco Kvitová turnaj v roce 2011 vyhrála, polská hráčka se pokusí o svůj životní úspěch vůbec poprvé. Jaká je dosavadní vzájemná bilance obou hráček?

    Osmkrát se obě tenistky potkaly na okruhu. Hned ve čtyřech případech se jejich vzájemný souboj uskutečnil na turnaji pro nejlepších osm tenistek světa. Fulnecká rodačka vyhrála v šesti zápasech, její o rok starší soupeřka jen dvakrát. Na Turnaji mistryň mají však vyrovnanou bilanci 2:2. Podívejte se na přehled všech dosavadních vzájemných utkání dnešních finalistek.

  • 2009 (Linec, semifinále)

    Poprvé se obě tenistky potkaly v roce 2009 v semifinále turnaje v rakouském Linci a z vítězství se radovala tehdy devatenáctiletá Češka po setech 6:3, 6:2.

    Česká tenistka Petra Kvitová bojovala v semifinále Turnaje mistryň s Ruskou Marií Šarapovovou.Foto EPA

  • 2011 (Eastbourne, čtvrtfinále)

    Další souboj se odehrál o dva roky později na trávě v Eastbourne a byla to čtvrtfinálová bitva se vším všudy. Radwaňská vyhrála první set jasně 6:1, ve druhém dominovala Kvitová v poměru 6:2. Drama vyvrcholilo ve třetím setu, který vyhrála Češka 7:6 a postoupila do semifinále.

    Česká tenistka Petra Kvitová bojovala v semifinále Turnaje mistryň s Ruskou Marií Šarapovovou. Vyhrála první set a rvala se dál o každý míček.Foto EPA

  • 2011 (Turnaj mistryň, skupina)

    První duel v rámci Turnaje mistryň se odehrál v roce 2011 v Istanbulu. Zápas ve skupině patřil opět Kvitové, která vyhrála 7:6, 6:3 a zvýšila vzájemnou bilanci na 3:0. Česká tenistka také celý turnaj později vyhrála.

    Petra Kvitová se v zápase proti Muguruzaové mohla na svůj servis spolehnoutFoto ČTK

  • 2012 (Turnaj mistryň, skupina)

    Další utkání v roce 2012 se opět odehrálo na posledním turnaji v roce v hlavním městě Turecka. A poprvé se radovala Polka. Českou tenistku porazila jednoznačně 6:3, 6:2 a připsala si první skalp wimbledonské šampionky.

    Polská tenistka Agnieszka Radwaňská porazila v Singapuru Španělku Garbiňe Muguruzaovou 6:7, 6:3, 7:5 a stala se první finalistkou Turnaje mistryň.Foto ČTK

  • 2013 (Dubaj, čtvrtfinále)

    Pátý vzájemný duel a první v roce 2013 se uskutečníl ve čtvrtfinále turnaje v Dubaji na tvrdém povrchu a hrál se podle not české hráčky, která vyhrála bez větších problémů 6:2, 6:4.

    Petra Kvitová a její dělový forhendFoto ČTK

  • 2013 (Turnaj mistryň, skupina)

    A třetí setkání na Turnaji mistryň v řadě. Opět v Istanbulu a znovu ve skupině. Kvitová dokázala své soupeřce vrátit porážku z minulého roku a vyhrála dvakrát 6:4. Do vyřazovacích bojů však na turnaji nepostoupila.

    Tenistka Petra Kvitová si podruhé v kariéře zahraje finále Turnaje mistryň. Po velkém obratu ve druhé sadě porazila Rusku Marii Šarapovovou 6:3, 7:6.Foto Reuters

  • 2014 (Turnaj mistryň, skupina)

    Ani loni si Kvitová s Radwaňskou vzájemné střetnutí na Turnaji mistryň nenechaly ujít. Kulisy Istanbulu vystřídal Singapur a Radwaňské se povedlo s Kvitovou, alespoň pokud jde o vzájemné zápasy na Turnaji mistryň, srovnat skóre. Českou hvězdu smetla, jak jinak než ve skupině, 6:2, 6:3 a připsala si své druhé vítězství ve vzájemných zápasech.

    Radwaňská předvádí na Turnaji mistryň skvělé výkonyFoto Reuters

  • 2015 (New Haven, čtvrtfinále)

    Naposledy se obě hráčky utkaly letos ve čtvrtfinále turnaje v New Havenu a Kvitová zvítězila po boji 7:5, 6:4. Poradí si s rodačkou z Krakova i dnes?  „Vždycky je to s ní těžké. Hodně toho vrátí a tak nepříjemně pro soupeřku, že je těžké zabít míč. Budu muset být hodně trpělivá,“ ví Kvitová.

    Poradí se Petra Kvitová s Agnieszkou Radwaňskou? Poradí se Petra Kvitová s Agnieszkou Radwaňskou?Foto profimedia.cz

     Petra Kvitová    Agnieszka Radwaňská
     8.3.1990  narozena:  6.3. 1989
     5  na žebříčku:  6
     180 cm /70 kg  výška/váha:  173 cm / 56 kg
     levou  hraje rukou: pravou
    35:13  letošní zápasy:  48:23
    17  tituly:  16
    19 247 180 dolarů Prize Money 19 373 713 dolarů
Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud