2. února 2017 • 09:40

Hradecká odvracela mečboly, ale stejně padla, končí i Siniaková

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kateřina Siniaková ani Lucie Hradecká si čtvrtfinále dvouhry na turnaji v Tchaj-peji nezahrají. Pátá nasazená Siniaková ve druhém kole nestačila na Číňanku Pcheng Šuaj a po 63 minutách prohrála 1:6 a 3:6. Hradecká potrápila nejvýše nasazenou Elinu Svitolinovou, než světové třináctce z Ukrajiny podlehla 4:6 a 5:7.



Ze tří českých tenistek tak bude hrát o semifinále jen Lucie Šafářová, v pátek ji čeká šestá nasazená Japonka Misaki Doiová. Siniaková s Hradeckou nicméně dnes společně uspěly ve čtyřhře a jsou v semifinále.

Dvacetiletá Siniaková, jež zahájila sezonu ziskem premiérového titulu v čínském Šen-čenu a je 40. ve světovém žebříčku, se potýkala v pondělí s nevolností, přesto zvládla třísetovou bitvu s Kazaškou Galinou Voskobojevovou. Dnes na Pcheng Šuaj, 71. hráčku pořadí WTA, nestačila.

Rodačka z Hradce Králové sice začala brejkem, ale pak třikrát ztratila servis i šest gamů v řadě. Ve druhém setu se držela do stavu 2:2, od té chvíle opět dominovala jednatřicetiletá Číňanka. Oplatila tak Siniakové měsíc starou prohru právě z turnaje v Šen-čenu, kde na sebe narazily v 1. kole.

Hradecká se proti turnajové jedničce dlouho držela, jenže využila z 12 brejkbolů jen jeden a v klíčových chvílích doplatila na chyby. Češka zvládla odvrátit čtyři mečboly a ve druhé sadě brejkla soupeřku na 5:5, brejk ale nepotvrdila a Svitolinová pak už pátý mečbol proměnila.

Siniaková se po turnaji na Tchaj-wanu poprvé zapojí do přípravy fedcupového týmu na ostravský duel proti Španělkám.

Tenisový turnaj žen v Tchaj-peji (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Pcheng Šuaj (Čína) - Siniaková (5-ČR) 6:1, 6:3,
Svitolinová (1-Ukr.) - Hradecká (ČR) 6:4, 7:5,
Stosurová (2-Austr.) - Jakupovičová (Slovin.) 3:6, 7:5, 6:3.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hradecká, Siniaková (2-ČR) - Chan Chin-wei, Melicharová (Tchaj-wan/USA) 7:5, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud