Pavel Novotný
15. dubna 2017 • 22:05

Česká kometa Vondroušová: Finále? Nikdy se nevzdávám, vždycky bojuju

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tahle pohádka nemá konce. Sedmnáctiletá česká tenistka Marktéta Vondroušová si na svém teprve druhém turnaji WTA ve švýcarském Bielu zahraje o titul. Cestou ke svému životnímu zápasu vyřídila po Kristýně Plíškové i Barboru Strýcovou (7:6, 6:2). "Je to neuvěřitelné, tohle jsem prostě nečekala," těžko hledala po zápase slova mladičká tenistka, která změří v nedělním finále síly s Estonkou Kontaveitovou.



Třiačtyřicet zápasů, jen čtyři prohry. To je letošní bilance vycházející české hvězdy Markéty Vondroušové. Životní formu rodačky ze Sokolova odskákala naposledy o čtrnáct let starší Barbora Strýcová, které nepomohlo ani vedení 5:2 v prvním setu.

"Hrála jsem skvělý tenis. Vůbec jsem něco takového neočekávala. Byla jsem soustředěná na každý míček a nakonec se mi to opravdu povedlo," jásala svěřenkyně Jiřího Hřebce. 

V semifinále turnaje v Bielu si třicetiletá Strýcová vůbec musela připadat jako v mateřské školce. Průměrný věk zbývajících tří tenistek byl 23 let. Ještě podstatně nižší průměr mělo finálové obsazení nedávno skončeného turnaje v  Charlestonu, kde si to o titul rozdaly devatenáctileté slečny Ostapenková s Kasatkinovou.

Markéta Vondroušová si zahraje o titulFoto profimedia.cz

"Jsem unavená, ale šťastná. Když jsem s Bárou prohrávala 2:5 v prvním setu, snažila jsem se hrát co nejkratší výměny, hrála jsem na riziko a vyšlo to. Vždycky se snažím bojovat, nikdy se nevzdávám," popisovala úspěšnou taktiku sedmnáctiletá tenistka.

Agresivní hru hráčky I. ČLTK Praha potvrzují i statistiky. Vondroušová si připsala 23 vítězných míčů oproti třinácti nevynuceným chybám, Strýcová se dostala jen na 13 vítězných míčů, které však proložila dvaceti chybami.

"Hrála jsem skvělý tenis. Ale teď nechci přemýšlet o zítřejším finále. Musím si o tom promluvit se svým trenérem, až pak určíme taktiku. Kontaveitovou jsme s koučem sledovali, jsem si jistá, že vymyslíme dobrou strategii," plánovala si nadcházející hodiny čerstvá fedcupová reprezentantka.

Utkání začíná v neděli od 15:00, sledovat ho můžete na iSport.cz ONLINE.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud