3. ledna 2019 • 19:40

Berdych je ve formě! Porazil Herberta a prošel v Dauhá do semifinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Berdych vyhrál i třetí zápas v nové sezoně a na turnaji v Dauhá postoupil do semifinále. Český tenista, jenž se na kurty vrací po více než půlroční pauze zaviněné zraněním zad, porazil Pierre-Huguese Herberta z Francie 6:2, 6:4.



Třiatřicetiletý Berdych, jenž od pořadatelů dostal jako finalista z roku 2015 divokou kartu, získal první set za půl hodiny. Nad soupeřem, který v prvním kole vyřadil světovou osmičku Dominica Thiema z Rakouska, vedl už 5:1, první dva setboly v sedmé hře ale neproměnil. Uspěl až vzápětí při svém podání.

Také druhý set zahájil Berdych úspěšným brejkem a náskok uhájil až do konce, přestože ve čtvrtém gamu čelil poprvé v zápase dvěma brejkbolům. Po hodině a 11 minutách proměnil třetí mečbol. V semifinále v Dauhá byl momentálně nejlepší český tenista i v letech 2016 a 2017.

O postup do finále se Berdych, jenž se vinou zdravotní pauzy propadl v žebříčku ATP na 71. místo, utká s vítězem duelu mezi Srbem Dušanem Lajovičem a čtvrtým nasazeným Marcem Cecchinatem z Itálie.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Dauhá:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (ČR) - Herbert (Fr.) 6:2, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud