28. dubna 2019 • 21:28

Thiem vyhrál turnaj v Barceloně, Medveděvovi dal kanára

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rakouský tenista Dominic Thiem vyhrál turnaj v Barceloně a získal 13. titul, z toho devátý na antuce. Pátý hráč světového žebříčku ve finále zdolal ruského protivníka Daniila Medveděva 6:4, 6:0.



Thiem se do barcelonského finále probojoval podruhé, předloni v boji o titul nestačil na Rafaela Nadala. Toho letos porazil v sobotním semifinále a zatarasil mu cestu k rozšíření rekordní sbírky 11 titulů z katalánského turnaje.

Thiem se stal teprve čtvrtým hráčem, který v Barceloně dokázal za posledních 15 lety vyhrát. Nadalovu dominanci narušili vedle něj už jen Kei Nišikori a Fernando Verdasco. "Moc to pro mne znamená, protože tohle je tradiční turnaj. Vyhrávají tu jen výborní hráči. Rafa tu vyhrál jedenáctkrát a hodně pro mne znamená, že tu dvakrát vyhrál (Thomas) Muster," vzpomenul krajana, který tu v roce 1996 vyhrál jako dosud poslední Rakušan.

Na začátku finálového zápasu to přitom s Thiemem vypadalo bledě. Ztratil podání a rychle prohrával 0:3, pak se ale dvěma brejky vrátil do hry. Vyhrál pět gamů za sebou a po Medveděvově snížení na 4:5 přidal dalších sedm.

V druhé sadě už ruský tenista skoro nevzdoroval, uhrál v ní pouhých pět míčů. Zatímco první set trval 52 minut, "kanár" v druhém byl o půl hodiny kratší.

Pětadvacetiletý Rakušan letos triumfoval na druhém turnaji, titul získal i v březnu v Indian Wells. Medveděv hrál v sezoně už třetí finále, uspěl ale jen v únoru v Sofii.

Tenisový turnaj mužů v Barceloně (antuka, dotace 2,746.455 eur):

Dvouhra - finále:

Thiem (3-Rak.) - Medveděv (7-Rus.) 6:4, 6:0.

Čtyřhra - finále:

Cabal, Farah (3-Kol.) - J. Murray, Soares (2-Brit./Braz.) 6:4, 7:6 (7:4).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud