20. února 2020 • 13:19

Čtvrtfinálové prokletí Plíškové v Dubaji. Tentokrát vypadla s Kazaškou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karolína Plíšková skončila na turnaji v Dubaji potřetí za sebou ve čtvrtfinále. Druhá nasazená tenistka prohrála s Kazaškou Jelenou Rybakinovou 6:7 a 3:6 za hodinu a 41 minut.



Devatenáctiletá Rybakinová je letos konkurentkou Plíškové v počtu es, Kazaška jich ve dvaceti předchozích zápasech nastřílela 115. Proti Češce přidala dalších jedenáct, Plíšková měla tři esa, ale Rybakinová především odvrátila devět z deseti brejkbolů.

V prvním setu šla vítězka z Brisbane Plíšková do brejku na 4:2, ale vzápětí přišla o servis a sadu ztratila v tie-breaku poměrem 1:7. Na úvod druhého setu neproměnila tři brejkboly a vzápětí přišla podruhé v utkání o servis, což rozhodlo.

Rybakinová tak pokračovala ve skvělých výkonech z úvodu sezony, v které získala titul v Hobartu, hrála další dvě finále a je poprvé ve světové dvacítce. V Dubaji nejprve zdolala vítězku Australian Open Sofii Keninovou a v druhém kole vyřadila Kateřinu Siniakovou. Po duelu s Plíškovou už má na kontě 18 vyhraných zápasů, nejvíce v sezoně.

Jelena Rybakinová vyřadila Karolínu Plíškovou
Jelena Rybakinová vyřadila Karolínu Plíškovou

Tenisový turnaj žen v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2,908.770 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Rybakinová (Kaz.) - Karolína Plíšková (2-ČR) 7:6 (7:1), 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud