10. srpna 2020 • 07:37

Elite Trophy: Zvítězil tým Kvitové se Strýcovou. Na charitu jde přes půl milionu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Růžový tým ovládl charitativní tenisovou soutěž Tipsport Elite Trophy, která začala po koronavirové pauze v době, kdy se ještě nehrály turnaje okruhu WTA. Souboj čtyřdílné série s Černým celkem Karolíny Plíškové skončil nerozhodně 2:2, ale Růžový tým uspěl díky lepšímu poměru zápasů 24:21. Vítězný celek získal na základě odehraných fiftýnů v celé soutěži šek s částkou 547 600 korun, kterou rozdělí na tři různé charitativní projekty.



V závěrečném klání na tvrdém povrchu na štvanickém centrkurtu vyhrál Růžový tým 5:4. První dvě části se hrály na antuce a Černý tým zvítězil v Praze 7:4 a v Prostějově těsně 7:6. Třetí díl se hrál na tvrdém povrchu a Růžový tým uspěl 9:3.

Ve čtvrté sérii v neděli uspěli za Černé Denisa Hindová s Václavem Šafránkem ve smíšené čtyřhře proti Johaně Markové a Jiřímu Lehečkovi 7:6, 2:6 a 10:5. Pak už bodovali jen členové Růžových. Chybující světová trojka Plíšková nestačila na Němku Andreu Petkovicovou a prohrála dvakrát 3:6. Za stavu 4:4 získala vítězný bod Polka Iga Šwiateková, která zdolala Hindovou, náhradnici za zraněnou Karolínu Muchovou, jasně 6:3 a 6:0.

Akce vznikla jako souboj Černého týmu hrající kapitánky a světové trojky Karolíny Plíškové s Růžovým celkem, který v prvních dvou kolech vedla wimbledonská vítězka Petra Kvitová a ve třetím ji zastoupila Barbora Strýcová. Složení obou týmů se postupně obměňovalo a hrály například Švýcarka Belinda Bencicová či loňská finalistka Roland Garros Markéta Vondroušová.

Třetinu výtěžku dostane projekt Tipsport pro legendy. Část poputuje na natáčení příběhů vynikajících sportovců československé historie do sbírky Paměti národa a další bude věnována Fondu pro legendy, jenž poskytuje finanční pomoc i sportovním pamětníkům, kteří se v důsledku covidu-19 ocitli ve finanční krizi.

Další podporu získá organizace Debra, která pomáhá lidem trpící nemocí motýlích křídel. Poslední bude věnována čtyřletému Vaškovi Bukovskému, který trpí centrálním hypotonickým syndromem v rámci mozečkového syndromu.

Tipsport Elite Trophy

Růžový tým - Černý tým 5:4

Marková, Lehečka - Hindová, Šafránek 6:7 (3:7), 6:2, 5:10, Petkovicová (Něm.) - Karolína Plíšková 6:3, 6:3, Šwiateková (Pol.) - Hindová 6:3, 6:0.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud