Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Slzy pro Šurala (†28)! V Turecku pieta nad rakví, na Spartě hoří svíčky

Autor: kvč

Tragické úmrtí fotbalisty Josefa Šurala (†28) zahýbalo fotbalovým světem. S útočníkem se v pondělních odpoledních hodinách rozloučil jeho poslední klub, turecký Alanyaspor. Zlomená srdce společné léčí i fanoušci pražské Sparty. Ta svému bývalému kapitánovi věnovala pietní místo přímo na stadionu.

Rozloučení s Josefem Šuralem proběhlo v tureckém městě Alanya. Nad rakví s vlajkou klubu obklopené transparenty s podobiznami tragicky zesnulého českého hráče se sešli nejenom spoluhráči z Analyasporu, ale i český kamarád Ondřej Čelůstka. Reprezentační bek se měl v pondělí se Šuralem a jeho rodinou setkat, na přátelské shledání už ale bohužel nikdy nedojde.

Obřadu byl přítomen i Mevlüt Cavusoglu, turecký ministr zahraničních věcí. „Šuralova rodina je nyní i naší rodinou. Postaráme se o ni jako o naši vlastní. Josefa jsme milovali,“ prohlásil.

Tragickou smrt mladého útočníka oplakává i Sparta, kde Šural do ledna nosil kapitánskou pásku. U pietního místa se Šuralovým dresem, které vzniklo přímo na letenském stadionu, nechávají fanoušci zapálené svíčky a sdílejí vzpomínku na oblíbeného útočníka.

Josef Šural (†28) zemřel při nehodě minibusu, který převážel sedm hráčů z utkání. Při nehodě utrpěl vážná zranění, kterým v nemocnici podlehl. Podle zpráv z Turecka mělo být příčinou nehody usnutí řidiče, který hráče převážel.

Slzy nad osudem kamaráda Josefa Šurala neskrýval ani reprezentant Ondřej Čelůstka
Slzy nad osudem kamaráda Josefa Šurala neskrýval ani reprezentant Ondřej Čelůstka