Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Měly jsme spolu zestárnout, pláče zdrcená přítelkyně olympijské vítězky (†38)

Autor: ps

Byly jedno tělo, jedna duše… Norské lásky prožívaly život jako z pohádky. Milovaly se, jedna měla druhou, ale ve vteřině byl konec. Olympijská šampionka Vibeke Skofterudová (†38) pravděpodobně zahynula při sobotní nehodě na vodním skútru a její přítelkyně Marit se zhroutila. Do nebe své vyvolené poslala dojemný vzkaz.

Sport byl jejich oblíbenou činností. Smály se při něm, dováděly, byly šťastné. V mžiku se to všechno zhroutilo. Policie v Arendalu na jihu Norska našla tělo bývalé norské reprezentantky, přivolaný lékař už pouze konstatoval smrt.

„Vibeke, moje lásko, přítelkyně, hrdinko a nejlepší kamarádko. Měly jsme spolu zestárnout. Bude to bez tebe moc těžké. Miluji tě,“ psala v slzách na Instagramu stále šokovaná Marit Stenshorneová, partnerka zesnulé olympijské šampionky z Vancouveru (2010) a dvojnásobné mistryně světa v běhu na lyžích.

Norská média stále nemají potvrzenou příčnu úmrtí Skofterudové. S největší pravděpodobností se jí stala osudnou sobotní zábava na vodním skútru. Hrátky ve vlnách Vibeke milovala, jenže ten den počasí řádilo a mohlo se postarat o to, že se lyžařka nevrátila domů. Její přítelkyně to nahlásila policii, ale se své lásky už nedočkala…

Měla to být láska na dlouho. Bohužel předčasně skončila.
Měla to být láska na dlouho. Bohužel předčasně skončila.