Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C

Drahý špás hokejové hvězdy Ritticha: 320 tisíc v luftu a dovolená »na otočku«

Autor: vba

Maloval si, že bude mít deset dní volna, a tak chtěl gólman Calgary David Rittich (27) s manželkou Nikolou zamířit na romantickou dovolenou do Mexika. Jenže pak přišel nečekaný telefonát: Pojedeš na utkání hvězd! Jak nečekanou patálii vyřešil?

„Před pěti lety jsem chytal českou extraligu a o NHL ani nepřemýšlel. A teď mám být na All-Star Game mezi nejlepšími hokejisty na světě? To je fakt super!“ tetelil se odchovanec Jihlavy, když se dozvěděl, že v týmu Pacifické divize nahradí zraněného rivala Kuempera.

Náhlá změna plánů ho pochopitelně potěšila, méně už paní Rittichovou. „Žena je asi trošku smutná, že nejedeme do Mexika,“ krčil David rameny. A tak, aby krásnou manželku nezklamal, rozhodl se pro kompromis.  

David Rittich s manželkou Nikolou stihli dovolenou v Mexiku ještě před Utkáním hvězd
David Rittich s manželkou Nikolou stihli dovolenou v Mexiku ještě před Utkáním hvězd

Za prázdniny u moře totiž podle kanadské televize Sportsnet Rittichovi zaplatili v přepočtu 320 tisíc korun! Aby všechny prachy nevyhodili oknem, vydali se k Tichému oceánu alespoň »na otočku«. Víkend hvězd totiž v St. Louis začíná až v pátek a Flames hráli poslední zápas před dlouhou přestávkou už v neděli.      

Že by ale Rittich Utkání hvězd obětoval, o tom nemohla být řeč. „Přece neodřeknu utkání hvězd. Ta pozvánka pro mě znamená hrozně moc, je to další krok v mé kariéře,“ má jasno Rittich, který v Calgary pobírá ročně přes 62 milionů korun.