20. ledna 2020 • 10:03

Hujerovi v akci! Tkachuky poslal sudí na sebe, potěšil slavného otce

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle bylo lehce netradiční. V sobotu se na ledě Ottawy udál souboj bratří Tkachuků, domácího Bradyho a hostujícího Matthewa, který obléká dres Calgary. A aby to bylo všem v hledišti Canadian Tire Centre jasné, přišel rozhodčí Wes McCauley hned na úvod zápasu se sympatickým gestem. Vyhodil z prvního vhazování oba centry a poslal tam právě bratry Tkachuky.



Dva Tkachukové na ledě? Co to bylo proti více než čtyřiceti zástupcům rodiny v hledišti, kterým samozřejmě vévodil otec Keith, majitel 538 branek v NHL. Tenhle „Hujerovic“ počet byl také jedním z důvodů, proč se zkušený McCauley takto rozhodl.

Úvodní buly sice měla být záležitost domácího Artěma Anisimova a Eliase Lindholma, ale McCauley byl nekompromisní.

„Byl skvělý. Řekl, že dneska to řídí on, takže my půjdeme na úvodní buly. Že z toho máma bude nadšená,“ vykládal po utkání Matthew, který poprvé odcházel z boje proti bratrovi poražen, předchozí tři souboje vyhráli jeho Flames.

VIDEO: Takhle proti sobě sudí postavil bratry Tkachuky

Nicméně na obou bratrech bylo vidět, že je rodinná účast v hledišti pohání. Matthew byl s šesti pokusy nejaktivnějším střelcem celého zápasu, jenže také byl na ledě u tří inkasovaných branek.

To Brady otevřel patnáctou trefou skóre zápasu, pak přidal ještě asistenci, a byl zvolen druhou hvězdou zápasu. Zastínil ho jen nováček Marcus Högberg v brance Senators.

Brady připustil, že proti bratrovi se samozřejmě hraje jinak, ale že obecně jde pouze o jedno. „Hlavní jsou dva body do tabulky, a jsem šťastný, že jsme je získali my,“ řekl pro CBC borec, který stál na vítězné straně.

VIDEO: Sestřih utkání Ottawa - Calgary

Góly

Domácí: 07:15. B. Tkachuk, 31:04. Tierney, 36:53. Co. Brown, 45:30. White, 56:46. Naměstnikov

Hosté: 54:09. Jankowski, 58:02. Hanifin

Sestavy

Domácí: M. Högberg (C. Anderson) – Chabot (A), Hainsey (A), Borowiecki (A), N. Zajcev, Reilly, DeMelo – B. Tkachuk, Anisimov, Duclair – Naměstnikov, Tierney, Co. Brown – Ennis, White, Batherson – Boedker, Chlapík, Sabourin.

Hosté: Rittich (Talbot) – Giordano (C), Brodie, Hanifin, Hamonic, Kylington, R. Andersson – M. Tkachuk, E. Lindholm, Mangiapane – J. Gaudreau, Monahan (A), Backlund (A) – Lucic, D. Ryan, Dubé – S. Bennett, Jankowski, Rieder.

Rozhodčí

McCauley, Pochmara – Cherrey, MacPherson

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Návštěva

17 671 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud