Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Boxerka Sedláčková otevřeně: O tvrdém rozchodu s Konečným i žádosti o ruku

Autor: tej

Juniorská mistryně světa a držitelka stříbrného pásu organizace WBC hlásí návrat. Česká boxerka Lucie Sedláčková se po delší pauze způsobenou operací vrací zpátky do ringu. Poté, co se ostře rozešla s trenérem Lukášem Konečným, nyní působí v Monaku pod týmem Ambition Team a 21. března se postaví k dalšímu zápasu. Michalu Hrdličkovi v pořadu Česká ulička také prozradila, jak v Monaku žije, proč se rozhádala s Konečným i jak ji snoubenec požádal o ruku. Premiéru České uličky sledujte na O2 TV Sport dnes od 20:30.

Pětadvacetiletá Češka dlouhé roky působila pod vedením Lukáše Konečného, ale vloni se jejich cesty rozešly. Rozhodně to však neskončilo podáním ruky a poděkováním. Sedláčková se v médiích do bývalého kouče pořádně opřela a řekla, že český box pod jeho vedením jen upadá.

„Lukáš Konečný… Chtěla jsem změnit trenéra a prostředí, což je normální u vrcholového sportovce, že mu nevyhovuje, když dělá nějaký čas něco stereotypně. Jemu se to samozřejmě nelíbilo,“ popsala začátek jejich sporu v České uličce. „Za tím, co jsem tehdy řekla, si ovšem stojím.“

Po rozchodu s trenérem ji nějakou dobu koučoval snoubenec Štěpán Horváth, který je také profesionálním boxerem. I to jí však dlouho nevydrželo, i když z trochu jiného důvodu. „Snoubenec a trenér. Tyhle dvě věci moc dohromady dlouhodobě nefungují. Sice jsem pod ním dosáhla svého zatím největšího úspěchu, ale pak to zase nefungovalo doma,“ prozradila.

Lucie Sedláčková a Štěpán Horváth
Lucie Sedláčková a Štěpán Horváth

„Na tréninku jsem třeba nechápala, proč na mě můj snoubenec řve. Přitom u trenéra je to úplně normální. Neměla jsem pak moc chuť s ním jít třeba na večeři,“ smála se.

Právě s Horváthem představují český boxerský pár, boxer ji v říjnu dokonce požádal o ruku. Jak jeho žádost probíhala? V ringu? „Právě že v ringu ne. Vrátil se tehdy po zápase v Rusku a já měla zrovna narozeniny, takže mě požádal na ně. Bylo to hezké, ale hlavně hodně nečekané,“ usmála se při vzpomínce.

Momentálně oba působí v Monaku, i když přiznala, že na jejich nabídku málem ani neodpověděla. „Jejich manažer si mě všiml na instagramu a napsal mi, jenže já tam moc neodepisuji, hlavně chlapům,“ smála se. „Psal mi pak asi ještě třikrát, že je to vážně profesionální nabídka, tak jsem se tedy ozvala a vyšlo to.“ Momentálně tedy žije v cizině, ve vesnici blízko Monaka, kam denně dojíždí na tréninky. A chystá se na další zápas, který se uskuteční 21. března v Německu.