Adam Nenadál
9. března 2012 • 10:20

Strakův konec kvůli fanouškům? Zbabělé výmluvy

Vstoupit do diskuse
32
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takže Straku ze Slavie „vyštvali“ fanoušci. Alespoň tak to prezentuje sám trenér a v různých variacích to tvrdí i většina novinových titulků. Hle – najednou tu máme nešťastného kouče, který nemohl dokončit své bohulibé dílo, protože mu nepřála lůza v ochozech.



Já ale téhle interpretaci nevěřím.

Slavia začala jaro bídně i na její současné poměry a Straka by se v létě s největší pravděpodobností stejně pakoval. Tak proč se nevymluvit na „negativní projevy“ fanoušků, které údajně hráče „herně a psychicky svazovaly“?

Mezi řádky tohoto prohlášení čtěte: „Nebýt nepřejících fans, hrála by Slavia jako z partesu, to si pište!“ Shazovat další výsledkovou mizérii mužstva na skandování těch několika posledních příznivců, kteří klubu zbyli? To je mimořádná zbabělost.

Straka i slávistické vedení se ze všech sil snaží vytvořit obraz, který jim poskytne alibi na nedomyšlený experiment s kovaným sparťanem na lavičce.

Kromě počmárané fasády Strakova domu ovšem fanoušci neudělali nic, co by přesahovalo únosnou mez a fotbalové mantinely: copak někdo vážně může uvěřit tomu, že tým nešlape kvůli transparentům v hledišti a skandování během zápasů? Směšné.

Během svého krátkého a tragikomického angažmá v Edenu stihl František Straka několik pozoruhodných věcí: navždy si přibouchl dveře do dvou největších českých klubů, zásadně oslabil svoje trenérské renomé (pokud kdy nějaké měl) a přišel na zbrusu novou výmluvu při špatných výsledcích. Že za ně můžou fanoušci.

Transparenty proti působení Františka Straky v Edenu
Transparenty proti působení Františka Straky v Edenu

Vstoupit do diskuse
32
Články odjinud


Články odjinud