Pavel Janega
11. července 2011 • 10:55

Čelůstka šlápnul vedle. Bude hrát druhou ligu?

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ - Snil o Lize mistrů, povedeném zahraničním angažmá. Měl za to, že se v kariéře posunul o kus dál. Jenže teď může Ondřej Čelůstka o všechno přijít. Těsně před přestupem do Trabzonsporu se obává, že by v novém dresu hrál jen druhou tureckou ligu. Prezidenta klubu totiž v pondělí ráno zadržela policie. Je podezřelý ze zmanipulování výsledků.



Tohle se Ondřeji Čelůstkovi nepovedlo. Těsně před přestupem do Trabzonsporu se ocitá v nejistotě, ze které klidně může vzejít až druhá liga.

Čelůstka se raduje ze svého premiérového gólu za SlaviiFoto Barbora Reichová (Sport)
Přitom ještě v sobotním rozhovoru pro deník Sport tvrdil, že se v Turecku na úplatkářskou aféru poptával a že nic takového nehrozí. „Byl jsem ujištěn, že se to Trabzonsporu netýká,“ vyprávěl.

Teď ale zjišťuje, že byl obelhán. Že se korupční kauza jeho nového klubu ve skutečnosti týká.

A ne okrajově. Přímo se v ní topí.

Po zadržení prezidenta Sadriho Senera se Trabzonspor pomalu dostává do situace, ve které se ocitnuli mistři z Fenerbahce. Těm po uvěznění šéfa klubu Azize Yildirima (a prokázání korupce) hrozí přeřazení do nižší soutěže.

To ještě před pár dny Trabzonspor oslavoval. Do klína mu totiž mohl spadnout mistrovský titul, který bude s největší pravděpodobností Fenerbahce odebrán. „Měli bychom z toho těžit, Fenerbahce by měl být poslán o soutěž níž,“ myslel si Čelůstka.

Níž ale může být poslán i Trabzonspor. Sener byl sice předvolán k policii zatím jako svědek, podle tureckého tisku je však z nekalých praktik silně podezříván. Stejně tak hrozí, že UEFA zakáže klubu startovat v předkole Ligy mistrů, což Čelůstku lákalo nejvíce.

„Rád bych se posunul v kariéře někam dál. Chci něčeho dosáhnout,“ říkal v sobotu.

Ve druhé turecké lize se toho ale moc dosáhnout nedá…

I proto by se nikdo nemohl divit, kdyby na poslední chvíli v Trabzonsporu nezakotvil. Přestup totiž stále nebyl podepsán jednou stranou - pražskou Slavií.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud