6. května 2016 • 07:42

Toronto v NBA porazilo v prodloužení Miami a vyrovnalo sérii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

I druhé utkání semifinále Východní konference NBA mezi Torontem a Miami rozhodlo až prodloužení, tentokrát se ale radoval kanadský tým a po výhře 96:92 vyrovnal stav série na 1:1. Domácí rozhodli vyrovnaný duel v závěru, hlavní postavou koncovky se stal Jonas Valančiunas, který v poslední čtvrtině a prodloužení dal 11 bodů a sedm míčů doskočil. Celkově skončil s bilancí 15 bodů a 12 doskoků.



"Předvedl se parádně. On je rozhodně tím důvodem, proč jsme dnes vyhráli," uznal zásluhy litevského spoluhráče DeMar DeRozan, který si připsal 20 bodů, o jeden méně než nejlepší střelec Raptors DeMarre Carroll.

DeRozan přitom proměnil jen devět z 24 střel z pole a minul šest trestných hodů z osmi. Trápil se i jeho spoluhráč Kyle Lowry, účastník únorového Utkání hvězd proměnil jediný ze sedmi trojkových pokusů.

Floridský celek lépe střílel z pole, měl více doskoků i bloků, přesto prohrál. Raptors totiž ztratili za celé utkání jen deset míčů, zatímco jejich soupeř 21.

Miami, které ještě v polovině poslední čtvrtiny vedlo 77:70, střelecky táhl Goran Dragič s 20 body. Dwyane Wade a Joe Johnson přidali po 17 bodech. Dragič deset vteřin před koncem čtvrté čtvrtiny trojkou vyrovnal na 86:86, v prodloužení ale hráči Heat minuli prvních pět pokusů z pole a ztrátu už nedohnali.

Třetí zápas je na programu v sobotu v Miami.

Východní konference - 2. zápas:
Toronto - Miami 96:92 po prodl., stav série 1:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud