8. září 2016 • 22:07

Jde se na věc, baseballové ME začíná! Češi v úvodu narazí na Rusy

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká baseballová reprezentace neskrývá vysoké ambice na mistrovství Evropy v nizozemském Hoofddorpu, které začíná v pátek. Cílem hráčů je vybojovat historicky první medaile. Úvodní zápas odehrají čeští baseballisté s Ruskem od 11:30. Český tým ovládl zkraje týdne Italský baseballový týden ve Florencii. V něm čeští reprezentanti porazili domácí Itálii 2:1 a dvakrát přehráli Španělsko.



Nabrali velké sebevědomí. Ještě před mistrovství Evropy absolvoval český národní tým přípravný turnaj ve Florencii v rámci Italského baseballového týdne. Úspěšně! Češi po přesvědčivých výkonech akci ovládli – dvakrát si poradili se španělským národním týmem a jednou porazili Itálii.

„To se nestává moc často. Kluci předváděli opravdu skvělé výkony, mají herní pohodu,“ prohlásil Arnošt Nesňal, trenér Draků Brno, který v minulosti vedl českou reprezentaci. „Získat medaili není planým přáním.“

Také z českého tábora proudí optimismus. „Příprava na evropský šampionát se nám povedla. Když budeme hrát bez chyb a nadhazovači odvedou dobrou práci, nemusíme se bát nikoho,“ prohlásil Michal Müller, manažer české reprezentace, podle kterého udělal český tým největší pokrok zejména na pálce. „Prokázali jsme, že na rozdíl od minulosti jsme schopní udělat v zápase hodně bodů. Nadhozy a obranu jsme měli vždycky dobrou, náš tým je nyní hodně vyvážený,“ dodal Müller.

Hlavní trenér českého týmu Kanaďan Mike Griffin se snaží před ME pracovat s každým hráčem individuálně. „U Griffina se nikdy nesmíme cítit poraženě. Naučil nás mít americké sebevědomí. Díky tomu jsme schopní otáčet těžké zápasy. Je výborným psychologem, pozná, co potřebujeme,“ popisuje univerzál Martin Schneider.

VIDEO z World Baseball Classic:


Také Matěj Hejma, pálkař národního týmu, jsi všiml, jak jsou všichni nabuzení. „Atmosféra je pozitivní. Výborný kolektiv, který funguje na hřišti i mimo něj jako jeden celek. Největší rozdíl oproti předešlým letům vnímám v psychice a přístupu celého týmu. Fyzicky jsme vždycky byli schopni se týmům vyrovnat, ovšem v baseballe a hlavně na pálce, hraje hlavní roli právě mentální stránka,“ dodal Hejma.

Jak na ruský tým? „Jsme za favority, ale ruští baseballisté jsou nepředvídatelní. Určitě si ale věříme,“ dodal Müller.

Mistrovství Evropy v baseballu v Nizozemsku, 9. – 18. 9. (Hoofddorp)

Skupina A
ČESKO, Velká Británie, Německo, Nizozemsko, Rusko, Švédsko

Skupina B
Belgie, Chorvatsko, Francie, Řecko, Itálie, Španělsko

Program české reprezentace
Pátek: Rusko - ČESKO (11.30)
Sobota: ČESKO - Velká Británie (14.30)
Neděle: ČESKO - Švédsko (11.30)
Pondělí: Nizozemsko - ČESKO (19.00)
Úterý: ČESKO - Německo (14.30)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud