28. července 2016 • 04:40

Olympijská stoka v Riu. Pár metrů od vesnice pro sportovce tečou výkaly

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejenže některé výpravy musely v Riu řešit nepříjemné problémy s ubytováním v nově vybudované olympijské vesničce a třeba Australané se odvážili nastěhovat až po několika dnech oprav. Na sportovce čeká nepříjemně zapáchající překvapení hned za plotem přísně střeženého areálu…



O nějakém kouzelném prostředí v brazilském hlavním městě si už asi nikdo ze sportovců mířících na olympiádu nedělá iluze. Problémy v olympijské vesnici, nejistá bezpečnostní situace, únosy… A také smrad a špína prakticky hned za dveřmi.

Otevřená stoka jen pár metrů od olympiské vesnice
Otevřená stoka jen pár metrů od olympiské vesnice

Zpravodaj agentury AP Stephen Wade zveřejnil na svém twitterovém účtu video s otevřenou stokou, která protéká jen pár desítek metrů od olympijské vesnice, kde bude ubytováno přes 10 tisíc sportovců.

„I se smradem!“ okomentoval nevábně vypadající záběry novinář a dodal, že znečištění vody je v Riu obřím problémem. To dokumentují i další záběry, které se objevují na sociálních sítích. Další odpadní stoka ústí do moře zase nedaleko olympijského parku, kde se bude odehrávat většina sportovních soutěží.

Jeden z místních obyvatel to pro USA Today okomentoval takto: „Smrdí to jako (sprosté slovo), protože je to plné (sprosté slovo).“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud