Květoslav Šimek
12. května 2016 • 08:40

Běhej, šplhej a umři co nejpozději. Na Vaňkově kopci se chystá Mad Race

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Méně bahna, více sportu. Druhý ročník extrémního překážkového závodu Mad Race 2016 se připravuje na 4. června ve skiareálu Vaňkův kopec u Ostravy. Pořadatelský tým FitParku připravuje trasu kategorie sport (10 kilometrů, 27 překážek) i hobby (6 kilometrů, 15 překážek). „Běhej rychleji, šplhej výš a umři co nejpozději…“ zní na svérázné pozvánce na sociálních sítích.



Prvního ročníku Mad Race se před rokem zúčastnily přes tři stovky startujících. Všichni si pochvalovali pestrost závodu. „Některé extrémní závody se zúžily jen na maximální ušpinění, brodění vodou a bahnem, ale našim cílem je, aby si závodníci opravdu zasportovali, vyzkoušeli sílu, obratnost, vytrvalost i odvahu a vůli,“ říká šéf závodu Ivo Květoň.

Samozřejmě, ani bahno chybět nebude. Po vyběhnutí Vaňkova kopce se například probíhá obrovskou jámou, kterou lyžaři přes zimu využívají jako sklad vody na výrobu umělého sněhu. Nebo se skáče ze srázu do natažené sítě. Adrenalin na každé překážce.

Kdo si na překážku netroufne, nebo ji nezvládne, vykoupí se třiceti trestnými angličáky. Před rokem tak například u trubky natažené mezi stromy cvičil tým amerických fotbalistů Steelers Ostrava. Protože nejmohutnější z nich, se do roury prostě nevlezl. „Byli v závodě jako tým, takže i angličáky dělali všichni s ním. Parádní týmová práce, skvělý teambuliding“ chválil Květoň americké fotbalisty.

Historicky prvním vítězem Mad Race se stal Marek Zeman. Pořadatele před rokem šokoval dosaženým časem. Odhadovali, že na celou trať bude potřeba přes hodinu času. Jenže Zeman jí prolétl za 46 minut. „Ale časový limit daný není, klidně na trati můžete bojovat i dvě hodiny,“ popisuje Květoň. „Závodníky na startu pouštíme ve vlnách a postupně, aby nebyly zbytečné fronty a prostoje u překážek. A pozor, připravená bude i krátká trať pro děti.“

Celou akci berou pořadatelé především jako zábavu. Věří, že letos bude na startu tisíc závodníků. „Zásadní je pro nás atmosféra,“ přitakal Květoň. „Našim cílem je, aby se závodníci, jejich rodiny i diváci bavili celý den. Produkce i občerstvení bude profesionální, tak věřím, že vyjde i počasí.“

Zájemci - jednotlivci i týmy, se mohou hlásit a registrovat na stránkách www.mad-race.cz.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud