20. listopadu 2016 • 15:28

Číňané ve Slavii: Za 27 milionů ji koupili, chtějí investovat přes miliardu

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loni byla fotbalová Slavia blízko krachu, který zažehnal příchod nových vlastníků. Čínská společnost CEFC koupila podle výroční zprávy třípětinový podíl za 27 milionů korun, ale zároveň zdědila velké dluhy. Pražský klub proto získal od nového majitele podle informací deníku E15 celkový úvěr ve výši 189 milionů korun.



„Myslím, že i veřejnost mohla zaznamenat, že mimořádně nízká kupní cena nejstaršího českého fotbalového klubu byla nastavena s ohledem na probíhající insolvenční řízení se společností SK Slavia Praha a celkové zadlužení ve stovkách milionů korun," řekl deníku E15 místopředseda představenstva CEFC a šéf představenstva fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík.

CEFC poskytla Slavii miliony ve formě půjček, v další etapě by ovšem mělo dojít k oddlužení klubu. Další peníze bude čínská firma do Slavie pumpovat jako generální partner, během tří let by to mělo být přes 100 milionů korun.

Velké plány má nový majitel s domácím stadionem. Eden nyní provozuje společnost Eden Arena, ovšem už na jaře se obě strany dohodly, že CEFC získá 70% akcií stadionu. A majitel Slavie přislíbil, že do pěti let investuje do stadionu přes 1,3 miliardy korun.

Podrobnosti si můžete přečíst na webu deníku E15>>>

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Slavia 1:2. Obrat řídil žolík Mešanovič
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Bohemians 1:1. Domácí pálili šance
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slavia 0:2. Derby rozhodl Mešanovič se Zmrhalem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud