21. ledna 2017 • 15:45

Sparta v přípravě dvakrát vysoko vyhrála, Slavia porazila Žižkov 3:0

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vysoké výhry favoritů byly k vidění uprostřed přípravy na jarní část ePojisteni.cz ligy. Fotbalisté Sparty nejdřív porazili Teplice 4:0, když k výhře nad ligovým rivalem přispěli svými góly také Konaté a Néstor, později pak zvítězili nad druholigovým Ústím nad Labem 5:1. Přesvědčivé vítězství si připsala také Slavii proti druholigové Viktorii Žižkov (3:0). O dva ze tří gólů se postaral Muris Mešanovič.



Sparta - Ústí n. Labem 5:1

Branky: 7. a 67. Mustedanagič, 17. a 43. Lafata , 37. Hybš - 76. Jindráček.

Sestava Sparty: Budinský - Dudl, Penc, Holek , Hybš - Traoré, Havelka, Čermák, Ch. Frýdek - Lafata, Mustedanagič. Trenér: Požár.

Do utkání s Ústím nastoupila výrazně mladší sestava Sparty se šesti hráči z juniorky. Na herním projevu to však nebylo poznat, naopak Letenští působili ještě aktivnějším dojmem a aktivním presingem nepouštěli soupeře téměř ani za polovinu hřiště.

Konaté gólem načal Teplice. Když bude pokračovat, bude v týmu, říká Holoubek
Video se připravuje ...

Brzy se prosadil Mustedanagič, který vstřelil svůj první gól za A-tým. Spartě vycházely rychlé kolmé akce a po další z nich přihrál Dudl před prázdnou branku Lafatovi, který zvýšil. Třetí gól přidal po rohu obránce Hybš a ještě do poločasu se podruhé prosadil Lafata po další spolupráci s Mustedanagičem.

Holoubek: Néstor je nadstandardní hráč
Video se připravuje ...

Po změně stran už sice tolik šancí Sparta neměla, ale Ústí jí k další brance pomohlo špatnou rozehrávkou ve chvíli, kdy byl gólman mimo branku a Mustedanagič zamířil přesně. V závěru Ústí už jen snížilo díky Jindráčkovi.

V dobrém světle se při svém prvním startu za A-tým ukázal i záložník Baba Lamine Traoré z Pobřeží slonoviny, který svými průniky pomohl ke dvěma gólům.

Kadlec: Mrazy nás mohou připravit na Rostov
Video se připravuje ...

Slavia - Viktoria Žižkov 3:0

Slavia před několika stovkami fanoušků většinu času dominovala. Druhý tým ligové tabulky otevřel skóre v 17. minutě, kdy Mešanovič sám před brankářem potrestal velkou chybu hostující obrany. Těsně před přestávkou přidal druhý gól Mingazov, který propálil žižkovského Hrubeše. V 53. minutě se pak z dorážky podruhé prosadil Mešanovič.

Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý kvůli drobným zdravotním problémům nenasadil čtyři hráče. Nenastoupily dvě posily Jan Sýkora a Nor Per-Egil Flo a spolu s nimi ani Dušan Švento s kapitánem Jiřím Bílkem.

Branky: 17. a 53. Mešanovič, 43. Mingazov.

Sestava Slavie: Pavlenka (46. Kovář) - Bořil, Lüftner, Frydrych, Zmrhal - Souček - Van Kessel (46. Ščuk ), Alvir (46. Van Buren), Barák (46. Hušbauer ), Mingazov (46. Škoda ) - Mešanovič (76. Antwi). Trenér: Šilhavý .

Šilhavý: Jsem rád, že Barák zůstane. Je mladý, má čas
Video se připravuje ...

Zmrhal: Můj přestup? Agentovi volám, ale zatím se nikdo neozval
Video se připravuje ...

Sparta - Teplice 4:0

Sparta do prvního utkání nasadila silnější sestavu i s oběma posilami. Od začátku Teplice přehrávala, ale Severočeši byli nebezpečnější díky rychlým protiútokům. Hyčka však vypálil po úniku vedle, Horu skvěle vychytal brankář Koubek , který lapil i Vaněčkovu hlavičku po rohu. Hned v zápětí šla do vedení Sparta po dorážce Konatého.

Po změně stran a prostřídání teplické sestavy už měla Sparta jasnou převahu, kterou zúročila dalšími třemi góly. Nejprve si Néstor naběhl na kolmou přihrávku od Karavajeva a prostřelil gólmana Plachého, poté si Karavajev sám navedl míč na střelu z dálky a zamířil přesně k tyči. Definitivu výsledku dal Juliš, který v závěru proměnil pokutový kop za faul na Dočkala .

Branky: 29. Konaté, 60. Néstor, 68. Karavajev, 88. Juliš z pen.

Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, Michal Kadlec , Vatajelu - Juliš, Mareček , Sáček, Konaté - Dočkal - Néstor. Trenér: Požár.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Ljevakovič , Ciskaridze, Krob - Hyčka, Soungole, Vachoušek , Fillo - Hora - Vaněček (37. Potočný). Trenér: Šmejkal.

Další přípravy:

Sigma Olomouc - Fastav Zlín 3:1 (41. a 55. Plšek, 85. Houske - 12. Diop)

Slovan Liberec - AS Trenčín 2:5 (40. a 41. Markovič - 23. a 78. obě z pen., 75. a 84. Lawrence, 47. Adekunle)

Jihlava - ŠK Svätý Jur 3:0 (11. Vaculík z pen., 29. Ikaunieks z pen., 60. Nový)

MFK Karviná - MFK Ružomberok 0:0

Union Berlín - Dukla Praha 2:2 (54. Polter, 64. Hosiner - 21. Považanec, 84. Vopat)

Zápas Sparty s Teplicemi se odehrál na umělé trávě v Rynholci
Zápas Sparty s Teplicemi se odehrál na umělé trávě v Rynholci

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud