9. února 2017 • 18:35

Pelta o Teclově přestupu do Slavie: Musely mě přemluvit čínské peníze

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Draze ho nakoupil, ale ještě výhodněji ho prodal. Předseda FAČR Miroslav Pelta stál za jedním z nejvýraznějších přestupů v rámci české ligy během zimní přestávky. Do Slavie poslal z Jablonce útočníka Stanislava Tecla. Pelta o sledovaném obchodu promluvil v rozhovoru pro pořad iSport TV Overtime.



Internacionál Ladislav Vízek ve Sportu komentoval Teclův přesun do Edenu jako obchod snů. „Někteří tomu přestupu nerozumí, já se však skláním před tím, co dokáže náš pan předseda Pelta . Když to přirovnám k autu, tak je to neskutečnej kauf a ani mu nepřetáčel tachometr,“ uvedl Vízek.

Pelta se takovému pohledu na Teclův přestup brání. „Mohli jsme ho do Slavie prodat už před půl rokem, ale neudělali jsme to. Teď přišla chvíle, kdy jsem cítil, že nabídka ambiciózní Slavie je dobrá pro Jablonec, Slavii i Standu Tecla. Myslím, že Jarda Šilhavý dobře ví, jakou kvalitu získal.“

Pelta o Teclově přestupu do Slavie: Musely mě přemluvit čínské peníze
Video se připravuje ...

Při jednání se Slavií se Pelta řídil čistě ekonomickým pohledem na celý obchod. „Kdyby pro nás byl nevýhodný, tak o něm vůbec nepřemýšlím. Abychom prodali nejlepšího podzimního hráče podle hlasování fanoušků Jablonce, musely mě přemluvit čínské peníze. Tady nejde o lásku ke Slavii, všechno je to jen pragmatismus, otázka peněz.“

Odmítl komentovat, zda přestupová částka překročila 15 milionů. „Co se týče ceny, jsme spokojení, ale konkrétní sumu nechci komentovat,“ neprozradil podrobnosti.

Fotbalové přestupy ONLINE>>>

Tecl: Příchod do Slavie beru jako návrat do špičky českého fotbalu
Video se připravuje ...
 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud