8. března 2017 • 14:58

Slávistický klenot v kurzu! Deliho chce Trabzonspor, píší v Turecku

Autor: jon, mrt
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Slavii se vypracoval na pravděpodobně nejlepšího stopera fotbalové ePojisteni.cz ligy, skvělého vládce defenzivního prostoru. Jenže Simon Deli by české trávníky brzy mohl opustit. Podle tureckých médií se o pětadvacetiletého hráče, který má ve Slavii smlouvu do června 2018, zajímá Trabzonspor, aktuálně pátý celek turecké ligy.



Server sporbizde.com informuje o tom, že sportovní ředitel Trabzonsporu Ersun Yanal začíná vyhlížet posily na novou sezonu. A v hledáčku mu uvízl zajímavý hráč – zástupce tureckého klubu upoutal slávistický stoper Simon Deli!

„Trenér Trabzonsporu Deliho sledoval v utkání Slavia – Plzeň (1:0). Vedení měl sdělit, že se mu 192 centimetrů vysoký stoper herně velmi zamlouvá,“ doplnil server s tím, že klub už dokonce oslovil Slavii.  

Turecká média naznačovala, že Delimu by měla v létě končit smlouva a mohl by odejít zadarmo, to však Slavia vyvrací. „Simonovi Delimu v létě smlouva nekončí. Každopádně k možným přestupovým spekulacím se vyjadřovat nebudeme,“ uvedl za klub tiskový mluvčí Michal Býček.

Pětadvacetiletý zadák patří ke stěžejním hráčům týmu, který v probíhající sezoně šlape za titulem. Spolu s plzeňským Romanem Hubníkem je považovaný za nejlepšího stopera ligy, po skončení podzimu vyhrál anketu deníku Sport mezi trenéry. S přehledem zvládá hlavičkové souboje, navíc oplývá rychlostí, dynamikou, přehledem i vytříbenou technikou. V drtivé většině případů se stará o kvalitní rozehrávku, nezbytný atribut moderního stopera.

Reprezentant Pobřeží Slonoviny působí ve Slavii třetí sezonu, ze základní sestavy ho momentálně vyřadí jen karty či zranění, patří k absolutně nepostradatelným hráčům. „Výborně jim drží zadek hřiště,“ poznamenal současný trenér reprezentační dvacítky Karel Krejčí.

Deli začínal v Česku ve Spartě, na Letné se ale nechytil. V sezoně 2013/2014 úspěšně hostoval v Českých Budějovicích, kde klubu pomohl k postupu do první ligy. Následovalo angažmá v Příbrami, odkud si ho v lednu 2015 vytáhl do Slavie její tehdejší trenér Miroslav Beránek.

LIGA NARUBY: pocta Delimu a (málem) zlomená noha při fintě
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

LIGA NARUBY: pan profesor Deli a pivní selfie-sprcha v Edenu
Video se připravuje ...

Slavia - Plzeň: Deli se u rohového praporku elegantně zbavil Petržely
Video se připravuje ...

Slavia - Plzeň: Deli na vzdálenější tyči nedostal míč do brány
Video se připravuje ...

Příbram - Slavia: Deli jako velký šéf – pohrál si s Pavlem Pilíkem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud