Jonáš Bartoš
27. května 2017 • 20:28

Plzeň po sezoně bez titulu: gratulace Slavii i vzpomínky na tragédie

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta na Anfieldu? Střet dvou odlišných světů, Letenští na soupeře neměli
Trpišovský po další červené: Proti fotbalu, Giroud se taky divil
VŠECHNA VIDEA ZDE

God is Byzon (David Bystroň), František Rajtoral, Marián Čišovský. Plzeňští fanoušci při rozlučce se sezonou po utkání s Jihlavou (2:0) dlouhým skandováním vzpomínali na dva tragicky zesnulé bývalé hráče a k tomu vážně nemocného bývalého stopera. Viktoria prožila náročnou sezonu, na jejímž konci předala mistrovskou štafetu Slavii. V hlavách hráčů, trenérů, vedení i fanoušků převažovalo zklamání. „Nejvíc mě mrzí ztráta dvou bodů v Jablonci,“ připomněl odcházející hlavní kouč Zdeněk Bečka možná klíčovou remízu 2:2, při které Plzeň přišla o vedení 2:0.



Bečka se od nového ročníku vrátí do role asistenta, žezlo převezme Pavel Vrba . „Měli jsme spolu dvě schůzky, o kádru a změnách jsme se zatím nebavili. Nechali jsme to po sezoně, během dovolených bychom se měli setkat a začít to řešit,“ uvedl plzeňský kouč.

V průběhu jara vystřídal v pozici hlavního trenéra Romana Pivarníka s cílem dotáhnout mužstvo k titulu. To se nakonec nepovedlo. „Během celé sezony jsme ztratili 23 bodů. Každá ztráta nás stála titul. Za mé působení během osmi zápasů mě nejvíc mrzí dvacet minut v Jablonci a ztráta dvou bodů,“ zpětně hodnotil Bečka. „Ale jsem nesmírně rád, že jsem mohl trénovat takové mužstvo, jako je Plzeň, dodal.

Jako stín nad Doosan Arénou se vznášely dvě tragické události, které hluboce zasáhly celý klub. Předčasná úmrtí bývalých hráčů Františka Rajtorala a Davida Bystroně nečekaně vstoupila do závěru sezony, kabina chtěla obhájit titul i pro své bývalé parťáky.

Bakoš: Tragické události nás zasáhly, na hru to ale nemělo vliv
Video se připravuje ...

„Nemyslím si, že nám to ubralo síly. Každý hráč se s tím vyrovnával po svém, vnímal to trošku jinak. Je tady spousta nových kluků, kteří je ani neznali. Nás tady bylo pár, které to zasáhlo docela dost. Ale chtěli jsme za ně bojovat a uctít je výhrami. Dál bych to nekomentoval,“ vyjádřil se k citlivé otázce kapitán Roman Hubník .

„Byli to blízcí lidé, se kterými jsme se potkávali, s někým jsme byli ve spojení více, s někým méně. Kabinu to zasáhlo, každý se s tím vyrovnával po svém. Ale na výkonech to nebylo až tak poznat. Čest jejich památce, myslíme na ně, přijímáme to jako realitu a jdeme dál,“ dodal další ze zkušených hráčů, útočník Marek Bakoš.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Jihlava 2:0. Domácím výhra nestačila, titul nemají
Video se připravuje ...

Po výhře nad Jihlavou, která ale vzhledem k úspěchu Slavie nad Brnem pro Plzeň neznamenala obhajobu titulu, fanoušci ocenili celý tým dlouhým potleskem po závěrečném hvizdu. Mimo jiné vzpomínali i na dva bývalé obránce Plzně, kteří si dobrovolně vzali život. „I když jsme titul nevyhráli, diváci zůstali na stadionu a děkovali. To bylo úžasné, patří jim veliký dík,“ ocenil Hubník.

S celým týmem se pak přesunul do plzeňského pivovaru, kde probíhala na pódiu rozlučka s fanoušky po náročné sezoně.  „Chceme popřát k titulu Slavii, byla o dva body lepší a věřím, že jim to příští rok vrátíme,“ pogratuloval novému mistrovi trenér Bečka.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Plzeň - Jihlava: Stadion v Plzni držel minutu ticha za Davida Bystroně
Video se připravuje ...

Hráči Plzně děkují fanouškům za podporu
Video se připravuje ...

Plzeň - Jihlava: Poznarovu hlavičku zase tečoval Štěpánek a Plzeň vede 2:0
Video se připravuje ...

Plzeň - Jihlava: Sváček proti tečovanému balonu zaváhal, ale obrana dostala míč co bezpečí
Video se připravuje ...

Marek Bakoš a David Limberský se radují z prvního gólu v síti Jihlavy
Marek Bakoš a David Limberský se radují z prvního gólu v síti Jihlavy

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 5. • 17:00
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
2:0
ONLINE
27. května
17:00
FC Vysočina Jihlava
FC Vysočina Jihlava
Góly

Domácí: 14. Bakoš, 88. Štěpánek (vl.)

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bolek (63. Sváček) – Matějů, Hejda, Hubník (C), Limberský – Hrošovský, Hořava – Kopic, Bakoš, Pilař (67. Petržela) – Krmenčík (73. Poznar).

Hosté: Hanuš – Kryštůfek, Štěpánek, Mišůn, Urdinov – Batioja (88. Hron), Vaculík (C), F. Novotný (70. Záviška) – D. Ikaunieks, Popović (85. Duba) – Dvořák.

Náhradníci

Domácí: Sváček, Řezník, Hájek, Ivanschitz, Kovařík, Poznar, Petržela

Hosté: Rychetník, Hron, Šerý, Sargsyan, Záviška, Duba, Rakovan

Karty

Hosté: Urdinov

Rozhodčí

M. Zelinka – J. Paták, O. Pelikán

Stadion

Doosan Aréna, Plzeň

Návštěva

10 493 diváků

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud