6. června 2017 • 08:12

Nečekaný kouč pro Jihlavu. Slovenský světoběžník Vukušič!

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překvapení. Novým trenérem Jihlavy nebude Roman Pivarník, ani Josef Csaplár. Klub podle informací Sportu nakonec angažuje Slováka Jozefa Vukušiče (52)! Košický rodák by měl převzít mužstvo po Josefu Jinochovi, jenž nejspíš obsadí funkci sportovního ředitele. „Chci mít do středy jasno, odjíždím na dovolenou,“ sdělil František Vaculík, spolumajitel klubu. Oficiálně by tak měl potvrdit Vukušiče dnes.



Kdo je nový trenér čtrnáctého celku nejvyšší soutěže? V životopise má exotické štace v Libyi (Al-Ahlí Benghází), v JAR (FC Kapské Město), v Německu vedl kluby v nižších soutěžích a naposledy strávil půlrok v Šachťaru Karaganda.

V Kazachstánu vydržel jen od ledna do srpna 2016, pak dostal výpověď. Pod jeho vedením byl tým v lize po 22. kole (systém jaro-podzim) na předposledním místě. Na Slovensku trénoval Nitru, Ružomberok, Trnavu, Ličartovce a Košice.  Čtyři roky (2005-2009) byl asistentem Jozefa Barmoše u reprezentace U-21.

TOP 5 gólů Jihlavy v sezoně: Dvě trefy Dvořáka i Ikaunieksova pohotová bomba pod břevno
Video se připravuje ...

U vedení Vysočiny byli dlouho favority jiní kandidáti. Jenže Roman Pivarník, s nímž jednal přímo Vaculík, měl podmínky, které mu klub nemohl splnit. Ať už jde o vlastní realizační tým s asistentem Truchou a trenérem brankářů Vaniakem či posílení hráčského kádru.

Josef Csaplár byl zase tipem Josefa Jinocha, jenž k jeho prosazení postrádal dostatečné pravomoci. Dosluhující sportovní manažer Milan Bokša rozjel rokování s Bohumilem Páníkem, Radimem Kučerou a ve finále prosazoval Ivana Kopeckého z Vítkovic.

Rozhodující slovo však má v klubu vždy Vaculík, který podle všeho ukázal na Vukušiče.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud