18. září 2017 • 04:57

Hrdinové a zklamání derby: Škodovi chutná, Ben Chaima strčili do kapsy

Autor: dvo, tb
Vstoupit do diskuse
0
  • Gólový moment v pražském derby mezi Slavií a Spartou, ve kterém slavilo domácí mužstvoGólový moment v pražském derby mezi Slavií a Spartou, ve kterém slavilo domácí mužstvoFOTO: Barbora Reichová / Sport

    Na jedné straně radost, na té druhé obrovské zklamání. Nedělní derby opanovali bojovným výkonem fotbalisté Slavie. Mezi nejlepší hráče červenobílých jednoznačně patřili autor první trefy Milan Škoda a špílmachr Josef Hušbauer, který zvyšoval na konečných 2:0. To Spartě se zápas podzimu nepovedl. Zklamala především její nejdražší posila Tal Ben Chaim, který již poněkolikáté podal zcela bezkrevný výkon, který není rovný jeho pořizovací ceně. Na tři hrdiny a zklamání derby se podívejte v článku.

  • Milan Škoda (Slavia) - hrdina

    Slavia - Sparta: Škoda se trefil o Zahustelovu hlavu a Slavia vede 1:0
    Video se připravuje ...

    Hrdina zápasu. Střelci Slavie se proti Spartě v poslední době daří náramně. Jeho vítězný gól byl už třetí brankou ve čtvrtém derby. A to mu sudí Jílek ještě neuznal další regulérní branku. „Tohle jsou úžasné zápasy. Jsem rád, že jsem takhle produktivní. Se Spartou góly chutnají moc,“ netajil střelec ¨svou spokojenost.

    Vstřelit gól v derby je rozhodně sladší, říká Milan Škoda
    Video se připravuje ...

  • Josef Hušbauer (Slavia) - hrdina

    Slavia - Sparta: Hušbauer potvrdil vítězství Slavie parádním gólem k bližší tyči – 2:0
    Video se připravuje ...

    Není to tak dávno, co oblékal rudý dres. Jenže nyní už je neodmyslitelnou součástí sestavy Slavie a trenér Šilhavý na něj hodně sází. V derby to bylo vidět. Hušbauer byl velmi aktivní, jeho rozehrávačské schopnosti jsou momentálně nejlepší v lize. V červenobílém týmu se stal lídrem, v souboji proti Spartě to potvrdil. Navíc se dočkal i prvního gólu do sítě svého někdejšího chlebodárce. „Jsem rád, že jsem týmu pomohl. Gól mě těší, navíc jsme se po něm mohli uklidnit,“ řekl po zápase.

  • Jan Bořil (Slavia) - zklamání

    Slavia - Sparta: Bořil zastavil unikajícího Václava Kadlece, Jílek faul nezapískal
    Video se připravuje ...

    Tohle nebyl jeho zápas. Neúnavný obránce nastoupil netradičně na pravém kraji obrany, nalevo musel přenechat místo v poslední době skvěle hrajícímu Eduardu Sobolovi. Možná i zvýšená konkurence má na Bořila negativní vliv. V derby tolik nepodporoval útok, jak jsme u něj zvyklí. V obranné fázi se zase často počínal s přílišnou agresivitou a jen díky chybě sudího nebyl vyloučen. „O poločase jsem s ním o tom mluvil, ve druhém poločase tam měl jeden takový zákrok na Ben Chaima, ale pohlídal si to,“ tvrdil Šilhavý.

  • Martin Dúbravka (Sparta) - hrdina

    Slavia - Sparta: Dúbravka čaruje, Costa vykopl míč za brankovou čárou, Jílek gól neuznal
    Video se připravuje ...

    Ačkoliv dvakrát lovil míč z branky, byl jednoznačně nejlepším sparťanem na hřišti. V prvním poločase musel několikrát předvést parádní zákroky proti střelám z dálky a povedlo se mu vychytat i Stocha z těsné blízkosti. „Slavia měla desetiminutovku, kdy byla jasně lepší a přehrávala nás, byly to nejhorší chvíle v zápase, ale naštěstí nás podržel Dúbravka,“ řekl po utkání trenér Andrea Stramaccioni. Na výhru to však nestačilo.

  • Tal Ben Chaim (Sparta) - zklamání

    Slavia - Sparta: Ben Chaim se elegantně zbavil obránce, ale Deli ho přečetl
    Video se připravuje ...

    Do Česka dorazil jako nejdražší posila v historii ligy. Sparta za něho zaplatila přes 76 milionů korun. Od takového hráče si nelze představovat nic jiného, než prvotřídní výkony, nadstavbu, důležité góly. Ani jedno však izraelský reprezentant zatím neukázal. V derby jej obránci Slavie strčili do kapsy. Společně s Jonathanem Biabianym a Václavem Kadlecem dokázali za celý zápas vyprodukovat jedinou střelu na branku. To hovoří za vše.

  • Costa (Sparta) - zklamání

    Slavia - Sparta: Costa dostal druhou žlutou a musí jít ven
    Video se připravuje ...

    Nastoupil nezvykle na pozici stopera, jelikož se Spartě zranil poslední zdravý obránce David Hovorka. Prvních šedesát minut si nevedl vůbec zle, pak však přišel zlom. Zavinil standardku před prvním gólem Slavie a už se to s ním vezlo. V soubojích s Milanem Škodou působil podrážděně, hádal se s rozhodčím a vše vygradovalo, když si v rozmezí dvou minut nechal udělit dvě zbytečné žluté karty a byl vyloučen. „Vedl si dobře, tedy až do chvíle, než si něco řekl se Škodou. Pak totálně ztratil koncentraci a začal dělat chyby. Udělal tři hloupé fauly. Nechci ho zatracovat, ale jeho chování bylo jiné, než si představuju,“ zkritizoval jeho výkon Stramaccioni.

  • CELÝ SESTŘIH: Slavia - Sparta 2:0. Derby rozhodli Škoda a Hušbauer
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud