19. července 2011 • 22:26

Gecov už patří Fulhamu! Upsal se na dva roky

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovan Liberec definitivně ztrácí jednu ze svých mladých hvězd. Záložník Marcel Gecov prošel ve Fulhamu úspěšně zdravotními testy a v londýnském klubu podepsal dvouletý kontrakt s opcí. Informaci o dosud největší letošním přestupu z české ligy redakci iSport.cz potvrdil hráčův agent Jiří Müller. Přestupová částka nebyla zveřejněna, podle anglických zdrojů se pohybuje někde mezi 15 a 20 miliony korun.



Hráč odletěl v doprovodu svého manažera do Londýna už v neděli večer a dnes byl transfer po všech stránkách dotažen.

„Fulham si Marcela pořádně prověřil. Fyzické, zdravotní i psychologické testy dopadly na výbornou,“ tvrdí Jiří Müller.

„Jsem hrozně šťastný, hrát Premier League byl můj sen,“ hlásí Marcel Gecov. Třiadvacetiletý defenzivní záložník je odchovancem pražské Slavie, ale její dres v lize nikdy neoblékl. Hostoval na Kladně a pořádnou příležitost dostal až v Liberci, kde se vypracoval na jednu z opor.

To samé se mu povedlo i v reprezentaci do 21 let, se kterou nedávno absolvoval mistrovství Evropy této věkové kategorie v Dánsku. V českém týmu byl Gecov jedním z mála, kdo na turnaji nezklamal, technická komise UEFA ho dokonce zařadila do all-star výběru šampionátu.

Velký zájem o defenzivního záložníka projevovala pražská Sparta, která proto mimo jiné uvolnila Jiřího Kladrubského do Slovanu Bratislava. Nabídce Fulhamu však český vicemistr nemohl konkurovat.

Menší londýnský klub patří k lepšímu průměru Premier League. Loni se probojoval až do finále Evropské ligy a letos skončil v tabulce osmý. Jako první z anglických klubů už zahájil soutěžní sezonu zápasy v předkole Evropské ligy.

Gecova si do Fulhamu vyhlédl nový trenér týmu Martin Jol, někdejší kouč Tottenhamu Hotspur, Hamburku a Ajaxu Amsterdam.

Česká jednadvacítka při tréninku po utkání se Švýcarskem
Česká jednadvacítka při tréninku po utkání se Švýcarskem



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud