Jan Podroužek
10. srpna 2017 • 14:18

Baník měl !!!, Táborsko nosí ??? Klub na dresech hledá nového partnera

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hádej, hádej. Něco tam předtím bylo, jenže pak nic, a tak to nahradila tázavá znaménka. Druholigové Táborsko přišlo o tradičního partnera MAS, který měl léta výsadní místo na jeho dresech a fotbal ve městě podporoval už od roku 1939. V nové sezoně ho zastoupily na to samém místě otazníky, které jako by volaly po novém hlavním sponzorovi.



„Je to částečně recese, a částečně taky něco jako inzerát,“ vysvětluje s nadsázkou výkonný ředitel klubu Tomáš Samec. „Jde zkrátka o marketingový záměr, může to třeba připomínat vykřičníky na dresech Baníku,“ připomíná ostravské logo.

Táborsko prošlo během léta těžkou chvílí. Z klubu totiž po neshodách s městem odešel většinový vlastník Jiří Smrž, který dotoval Táborsko ze svého přes dlouhých dvacet let. Díky němu se jihočeský oddíl stal jedním z nejstabilnějších ve druhé lize a netajil se smělými ambicemi o přechod mezi tuzemskou fotbalovou elitu.

Třetí sada plzeňských dresů. Ve Viktorii zaujali netradiční zelenou barvou.
Třetí sada plzeňských dresů. Ve Viktorii zaujali netradiční zelenou barvou.

Jenže ho dopálilo rozdělování dotací města do jednotlivých sportů v Táboře. A Smržovy miliony tak musí vedení v čele se Samcem nahrazovat třeba spojenectvím s dalšími klubovými akcionáři, a samozřejmě se i uskromnit.

Do téhle situace se vmáčkla i ztráta jedné z největších strojírenských značek v zemi. Kovosvit MAS, donedávna ještě partner klubu, svou součinnost s Táborskem ukončil, hlavním důvodem má být změna majitele firmy, který se rozhodl i z hlediska finančních úspor minimálně pro rok 2017 nepodporovat fotbal.

Místo na dresech druholigového výběru vypadá zaplněné, ale otazníky vlastně říkají, že je volné pro nového partnera.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud